„Tegyetek feljelentést, kérlek!” – patkányméreggel ölnék a kutyákat a Népligetben

Mérget szórtak el a Népligetben, óvatosan a sétáltatással!



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.07.16.
Módosítva: 2024.07.16.
patkányméreg veszély Népliget kutya

Úgy tűnik, nem állnak le az állatkínzók, újabb mérgezési kísérletről számoltak be, ezúttal a Népligetből.  „Az állatok mérgezése bűncselekmény! Jelenteni kell!” – írták a felháborodott kutyások a neten, miután patkánymérget szórt el valaki a sokak által látogatott ligetben. 

A veszélyre egy férfi figyelmeztette a környékbeli kutyásokat  Fotó: Facebook 

Úgy tűnik, nem adják fel az állatkínzók, mindig van valaki, aki kegyetlenül kioltaná a négylábúak életét. A gazdik aggódnak és kiakadtak: 

 „Több kerületben egyre több patkányt fotóznak. Az egyik nappal ette a szederfa alatt a lehullottat, lakótelepi környezetben” – magyarázta egy kommentelő a méreg jelenlétét.

Tegyetek feljelentést, kérlek! Hátha térfigyelő vagy szemtanú nyomra vezet” – jegyezte meg egy másik hozzászóló, utalva arra: a patkányméreg a kutyákra is veszélyes lehet.

A figyelmeztető, térképen is megmutatta, hol látta a méreg zacskóját Fotó: Facebook

A rosszakarók „fantáziája” nem ismer határt, különféle módszerekkel próbálják megmérgezni a környékükön élő kutyákat; ilyen csalétek például a patkányméreg, az édesítőszer, a fagyálló, vagy a szögekkel megtűzdelt kolbászok. Ezért fontos, hogy figyeljen a gazdi a séta során.

Ezek a tünetek, ha megtörtént a baj

A mérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. 

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás