Szögekkel megtűzdelt kolbászokat találtak a budapesti lakótelep kutyafuttatójában

Úgy tűnik, az állatkínzókat a börtönbüntetés sem riasztja el attól, hogy mérgezzék a kutyákat. Most szögekkel megtűzdelt kolbászdarabokat rejtettek el a Havanna-lakótelep Pongó kutyafuttatójában.Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.08.03.
Módosítva: 2023.08.03.
XVIII. kerület kutyás kolbász vérzés

Az emberi kegyetlenség határtalan. Sajnos rendszeresen be kell számolnunk kutyamérgezéses esetekről. Az állatkínzók különféle módszerekkel próbálnak megszabadulni a környékükön élő kutyáktól.

Metropol grafika kutyamérgezés térkép
Áprilisig 14 kutyamérgezéses eset történt a fővárosban Fotó: Metropol grafika

A legfrissebb eset a Havanna-lakótelep Pongó kutyafuttatójában történt. Valaki úgy gondolta, hogy szögekkel megtűzdelt kolbászokat rejt el a kerítés alatt, hogy megszabaduljon a környék kutyáitól – számolt be a 18. kerületi Felelős Kutyabarátok Egyesülete.

Több helyen is történt kutyamérgezési kísérlet

Az elmúlt hetekben a következő helyeken találtak Budapesten különböző kutyamérgeket:

  • Az I. kerületben a Vérmezőn fogpiszkálóval tűzdelt húsdarabokat találtak.
  • A VIII. kerületben a Teleki téren és több más kutyafuttatóban és kutyások által látogatott helyeken csavarral tűzdelt és patkányméregbe forgatott kolbászra bukkantak.
  • A IX. kerületben a Tűzoltó és a Vágóhíd utcában patkánymérget találtak.
  • A X. kerületben pedig a Kőbánya felső vasútállomás környékén rajzszögekkel tűzdelt kenyérdarabokat találtak.

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A patkánymérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás