Vigyázat gazdik! Újra mérgezik a kutyákat több kerületben is





Az I. , VIII., IX. és X. kerületben is találtak fogpiszkálóval tűzdelt húsdarabokat, vagy patkányméregbe forgatott kolbászt. Az állatvédők óva intik a gazdikat.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.07.25.
kutyamérgezés patkányméreg

Sajnos még mindig helyeznek ki a fővárosban a kutyák számára különböző mérgeket. A Metropol áprilisban elkészítette a nagy budapesti kutyamérgezés térképet, miután 14 „merényletet” követtek el kutyák ellen, összesen hét különböző kerületben. Akkor is a legtöbb esetben patkányméreg, egy alkalommal fagyálló, máskor pedig szöges kolbász segítségével akartak ártani az állatoknak. Azután pár hónapig úgy tűnt, hogy leálltak az állatkínzók, de júliusban a nyolcadik és kilencedik kerületben is rengeteg alkalommal találtak a kutyások patkánymérget

Metropol grafika kutyamérgezés térkép
Áprilisig 14 kutyamérgezéses eset történt a fővárosban Fotó: Metropol-grafika

A 18. kerületi Felelős Kutyabarátok Egyesülete újabb friss esetekről számolt be: 

  • Az I. kerületben a Vérmezőn fogpiszkálóval tűzdelt húsdarabokat találtak.
  • A VIII. kerületben a Teleki téren és több más kutyafuttatóban és kutyások által látogatott helyeken csavarral tűzdelt és patkányméregbe forgatott kolbászt.
  • A IX. kerületben a Tűzoltó és a Vágóhíd utcában patkánymérget.
  • A X. kerületben pedig a Kőbánya Felső vasútállomás környékén rajzszögekkel tűzdelt kenyérdarabokat találtak.

Öt év is járhat az állatkínzásért

A patkánymérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint, „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával, vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás