Magyar Péter úgy él, mint egy aranyifjú: számolatlanul szórja a pénzt, fiatal lányokkal mulat

A baloldal legújabb üdvöskéje le sem tagadhatná, hogy egy igazi budai úrifiú. Magyar Péternek a Brüsszelben keresett millióiból telik majd bulikra bőven.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.07.05.
Módosítva: 2024.07.05.
Magyar Péter buli aranyifjú

Magyar Péter akár egy átlagos magyar nyugdíj összegét is eldorbézolhatta abban a botrányosra sikerült buliban, ami után a rendőrség garázdaság és rongálás miatt indított eljárást ellene. Amint arról a Ripost annak idején elsőként beszámolt, Magyar Péter meglehetősen obszcénul viselkedett fiatal lányokkal, megütött egy embert, elvette a többszázezer forintos telefonját, amit a Dunába dobott, majd az utcán hullarészegen tántorgott és üvöltözött.

Magyar Péter balhé
Magyar Péter hullarészegen tántorgott és üvöltözött. A rendőrség rongálás és garázdaság miatt indított eljárást ellene. Fotó: vide.hu/screenshot

Budapest egyik legfelkapottabb és legdrágább szórakozóhelyén, az V. kerületben található Ötkert nevű szórakozóhelyen történt mindez. Magyar botrányos viselkedéséről több felvétel is felkerült az internetre, az egyiken például az látható, amint a biztonsági őrök fojtóöleléssel kísérik ki a klubból. 

Ez a fajta életstílus stabil anyagi hátteret igényel. Nem csoda, hogy a korábban Magyar Péter által kamuállásnak nevezett brüsszeli képviselői tisztséget mégis elvállalta. Emlékezetes, hogy a baloldali politikus korábban kategorikusan cáfolta, hogy beülne az Európai Parlamentbe képviselőként, a júniusi választások után pár nappal mégis azt közölte, hogy elfogadja a közel hétmilliós keresettel járó állást. 

Úgy tűnik, hogy Magyar Pétert végül mégis meggyőzte a 20 ezer eurós állás. 

Szüksége lehet a mentelmi jogra

A busás fizetés mellett a képviselőségért járó mentelmi jog is jól jöhet még Magyar Péternek. A Metropol ugyanis azt írja, hogy a múltkori, botrányosan végződő bulinak még komoly következményei lehetnek. A lap úgy fogalmaz: 

Hasonló esetekben szinte kivétel nélkül többéves börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok.

A törvényi tényállás a következő a BTK. 365. paragrafusra szerint: 

Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot […] alkalmaz […], az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Azt, hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagy értékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja. Az egybehangzó vallomások szerint Magyar nemcsak megütötte a telefon tulajdonosát, de a tulajdonát képező készüléket szintén erőszak alkalmazásával kicsavarta, kitépte a kezéből. Így tehát a büntetőtényállás minden eleme megvalósult.

Arról már nem is beszélve, hogy egy háromgyerekes családapa viselkedik úgy, mint valami aranyifjú, úgy, hogy az egy kamasznak sem válna dicséretére. Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója egyenesen úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban: „Vannak, akik országot vezetnek és vannak, akik az orrukon csúszkálnak” – utalva arra a jelenetre, amikor a buliban Magyar Péter egy tinilány lábai között csúszkált a padlón.

Ez már 16 évesen is kellemetlen lett volna, nemhogy felnőtt fejjel, többgyerekes családapaként, pláne ha valaki miniszterelnök akar lenni

– tette hozzá Menczer Tamás.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás