Mindenki a szörnyű gyanúról beszél: ezért égett hatalmas lángokkal a terézvárosi fodrászat

A helyiek szerint nem zárható ki, hogy szándékos gyújtogatás történt, mert az ablakok is betörtek. Komolyabb tragédia azért nem következett be, mert a tűzoltók hamar megfékezték a lángokat.



Megosztás
Szerző: M. N.
Létrehozva: 2024.07.18.
tűzeset fodrászat Terézváros

Hatalmas lángok csaptak fel egy fodrászatban, a 6. kerületi Lövölde téren, a játszótér mellett – tudta meg a Metropol. Az eset még július elején történt, amikoris az üzlet bejáratában tűz keletkezett. A helyiek szerint egy visszatérő hajléktalan állhat a tűzeset hátterében, de azt sem tartják kizártnak, hogy személyes bosszú miatt csaptak fel a lángok.

Még napokkal később is látszódnak a tűz nyomai Fotó: Metropol

Szerencsére nem lett nagyobb baj

 – kezdte lapunknak Zsolt, aki az üzlet közelében lakik. 

Mi is már csak a „végeredményt” láttuk, hogy csupa hamu minden és terjeng az égett szag. Én rögtön arra gondoltam, hogy a társasházba be szokott járni egy hajléktalan, akivel mindig összetűzése van a lakóknak. Arra gondoltam, hogy esetleg ő lehetett az, aki nekiállt gyújtogatni.

Az üveg is be van törve. Az üzlet a történtek után átmenetileg bezárt – Fotó: Metropol

A lakók szerint a személyes bosszút sem lehet kizárni.

Sokan, sokfélék megfordulnak ezen a környéken

 – folytatta a férfi. 

Szerintem az sem kizárt, hogy szándékos gyújtogatásról van szó, hiszen szinte csak az ajtónál volt tűz és az üveg tört be. Olyan, mintha jelzésértékű lenne a dolog. Ezt nyilván a tulajdonos tudhatja, de mi nem.

Lapunk megkereste a fodrászat vezetőjét is, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyről. A rendőrséget is kerestük, indult-e eljárás a gyújtogatás ügyében, válaszukkal frissítjük cikkünket.

Felgyújtotta a boltot, egy ember meghalt

Még 2016 novemberében a budapesti, IX. kerületi, Ifjúmunkás utcai üzlet mögött szemetet hordott össze és felgyújtotta a rakást egy férfi. A tűzben egy személy életét vesztette, egy másik könnyű sérülést szenvedett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a tettest, az eseményt követő 6 órán belül elfogták. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás