Vért izzadnak a darázsinvázió miatt a magyarok, így veheted fel a harcot a veszélyes rovarokkal

Nemcsak idegesítő a zümmögésük, de veszélyes is lehet a csípése a darazsaknak. Ezeknek a rovaroknak kiirtása otthonunkból sokba kerülhet, erre a többségnek nincs pénze. Tippjeink olcsó és hatásos megoldások, ha darazsak lepték el otthonodat.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2024.07.29.
darázs irtó trükkök

Sokan allergiásak a darázscsípésre, és ha ezek a rovarok fészket vertek az otthonodba okkal retteghetsz tőlük. Sokan remegve tárcsázzák a rovarirtókat, ám a darázsfészek megszüntetése sokba kerül: van olyan szakember, aki 50 ezer forintot kérhet érte. Ezt nem mindenki engedheti meg magának, ezért lapunk más megoldásokat kínál.

Van aki háztáji, ügyes trükkökkel száll szembe a daraszakkal /
Sokan szakember nélkül veszik fel a harcot a darazsakkal Fotó: tamu1500

„Nem szeretem őket”

Az egész országot megrázta, hogy egy köztiszteletben álló postás egy darázscsípéstől hunyhatott el. M. Cs. Máriát Szankon érte a halál: az 50 év körüli asszony épp dolgozott a faluban, amikor a rovar megcsípte, percekkel később meghalt. A darázscsípés tehát nem játék, ha pedig fészek él a közeledben, még nagyobb bajt okoznak: nemcsak támadnak, de aki allergiás rájuk, őt meg is ölheti a csípésük. Okkal irtják emiatt azonnal a darázsfészkeket, de mi van akkor, ha nincs pénzed rovarirtót hívni? A Facebookon többen is írták egy poszt alá, hogyan lehet egyszerűen kiirtani darazsakat házi trükkökkel.

„Megfigyeltem a mozgásukat”

Franz csapdát állít. 

Én nagyobb műanyagtáblákra egérragasztót kenek. A műanyag nem szívja be, a peremtől nem tud lefolyni, így akár több mint egy hónapig is hatékony marad. Ezeket elhelyezem a padláson a fészek közelében. Megfigyelem a főbb mozgásukat, és útjukba állítom a csapdákat. 1-2 hét alatt elnéptelenedik a fészek

 – árulta el a férfi, mire egy másik kommentelő szerint ennél is van olcsóbb módszert ajánlott.

„A legolcsóbb szer ellenük a dízel üzemanyag ködre porlasztva! Akár virágpermetezővel is kiszórható, csak nagy nyomást kell pumpálni, hogy minél párásabb legyen a permet” – árulta el egy férfi a trükkjét. 

Téli támadás 

Gábor inkább kivár, és lesből támad a darazsakra. És mikor? Hát télen! 

Egy jó hideg téli reggelen felmenni a padlásra, összeszedni az összes fészket, tisztára pucolni mindent. Betenni egy zsákba a darazsakat, és az udvaron egy fém hordóba elégetni őket! Nagyobb hidegben a darazsak megdermedve alszanak…

 – fejtette ki a kommentelő. 

MNA20030630_001
Érdemes megelőzni, hogy fészket verjenek a darazsak az otthonunkban  
Fotó: Burger Zsolt/Magyar Nemzet

Verd át őket

Ha még csak most kezdenek csak beköltözni hozzád a darazsak, akkor könnyebb dolgod van! Egy papírzsacskót fújj tele levegővel, kösd össze és akaszd fel a teraszra. Ezzel becsapod őket: azt fogják hinni, más kolónia már elfoglalta a terepet.

Citromozz!

A darazsak gyűlölik a citromot. Néhány szeletet tegyél ki az asztalra, és egy egész citromot is vess be. Utóbbit facsard bele egy tál vízbe, és tedd ki a szabadba – így elűzöd őket!

Kettőt egybe!

A szegfűszeget sem szeretik a darazsak. Egy félbe vágott déligyümölcsöt tűzdelj tele szegfűszeggel, és tedd oda, ahonnan kiűznéd a zümmögőket. 

Olajozz

A darazsak irtóznak az illóolajoktól. Nincs is jobb trükk, mint ezeket is bevetni ellenük! Nemcsak a citromfű, de a muskátli olajkeverékével is elűzheted őket. Szappanos vízbe tegyünk ilyen olajakat, töltsük egy szórófejes palackba az oldatot, és fújjuk körbe a területet, ahol a darazsak tanyáznak. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás