„Féltem a kisbabánkat, tenni kell valamit” – óriás darazsak lepték el egy család kertjét a 3. kerületben





Néhány hete bukkantak fel az óriás darazsak a kertjükben. Tamásék szerint tenni kell velük valamit, mert van egy kisbabájuk, akit nagyon féltenek a csípésüktől.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.08.26.
csípés allergiás reakció darázs

Óriás darazsak lepték el egy család udvarát a 3. kerületi Csillaghegyen – tudta meg a Metropol. L. Tamás le is fotózta az állatokat, amik elérik a 2-3 centimétert is. A férfi elmondása szerint a saját kertjükbe se szívesen mennek ki, ugyanis feleségével van egy kisbabájuk és félnek, hogy a darazsak megcsípik a kicsit. 

Életveszélyes lehet a darázscsípés/Fotó: Pixabay

 Pár hete napi rendszerességgel megjelennek az óriás lódarazsak a kertünkben

 – kezdte Tamás. "Mi az Attila utca és a Bárdi mögötti részen lakunk, itt bukkantak fel az állatok. Egyelőre csak egy szomszéddal beszéltünk, ő is jelezte, hogy már náluk is vannak…"

Tamásék egyelőre nem tudják hol van a fészek, de mint mondta, tenni kell valamit, mert van egy kisbabájuk, akit nagyon féltenek. 

Tamás le is mérte az állatokat. Fotó: olvasói

Fogalmam sincs hol lehet a fészkük 

– folytatta. 

"Ugyanakkor ez nem állapot. Van egy 5 hónapos kisbabánk, akit féltünk. A feleségem nem mer kiülni a kertbe, mert mindig megjelennek a darazsak. Még szerencsére nem csípett meg minket egy se, de nem a picin akarjuk kipróbálni, hogy allergiás-e a csípésre… Általában párosával jönnek és az orgonabokor körül röpködnek, de volt olyan is, hogy beszálltak a lakásba is. Eddig 12 ilyen óriási lódarazsat kellett lecsapjak…" -zárta.

Lódarázs csípett meg egy gyereket Szentendrén, életveszélybe került 

Lódarázs csípett meg egy kisfiút, akinek néhány perc alatt súlyos allergiás tünetei alakultak ki – írtuk korábban. Egy tanárnőnek, az iskola védőnőjének és egy Epipen tollnak hála nem történt tragédia. 

„Az intézmény udvarán csípte meg a kisfiút a lódarázs, de a csípés után még nem látszott semmi rajta. Miután bementek a tanterembe, elkezdett viszketni és felhólyagosodni a gyerek bőre, ráadásul a kisfiú később arra is panaszkodott, hogy dagad a szája. A tanító egyből felismerte az allergiás reakció súlyosságát, és elvitte a gyereket az iskola orvosi rendelőjébe. A védőnő is azonnal konstatálta, hogy ez egy súlyos allergiás reakció. Szaladtam az Epipenért, hívtam a mentőket” – mondta el korábban a hősies védőnő. 


 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás