"Álmomban sem gondoltam, hogy ennyi jó ember van" - a tűzvész után sokan siettek István segítségére

Nagyon sokan fogtak össze a bajba jutott törökbálinti feltalálóért. Mindene egy tűzeset miatt lett oda, de szerencsére az emberek az újságcikkből értesültek a bajba jutott Istvánról, és segítségére siettek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.05.
feltaláló segítség tűz

Egy hónapja csaptak fel a lángok Kállai István otthonában. Mindene a tűz martalékává vált. Épp a munkahelyén tartózkodott, mikor a szomszéd hívta telefonon, hogy ég a háza. Hazasietett, de már csak a füstölgő kormos gerendák várták egykori otthona helyén. Semmije sem maradt, csak az a néhány ruha amit viselt.

Egy élet munkáját pusztították el a lángok  Fotó:Faludi Koppány

István határozott, és erős ember. Állami gondozásban nevelkedett, így végig járta az élet iskoláját és megedződött. Most sem adta fel hanem emelt fővel kihívásként nézett szembe a feladattal. A tragikus eset másnapján már egykori háza maradványait takarította el, és azon gondolkodott, hogy fogja újjáépíteni.

Nagyon hálás vagyok a sok jó embernek, akik a Ripost cikkéből értesültek róla, hogy elveszítettem mindenemet, és a segítségemre siettek.

 -mondta meghatódottan István, aki hihetetlen összefogásnak köszönhetően visszakapta a hitét az emberekben.
Sokan siettek István segítségére. Nem csak pénzel támogatták. Mindenki a lehetőségeihez mérten állt a férfi mellé, és karolta fel.
 

István nagyon hálás az embereknek, és az önkormányzatnak, mert már van végre fedél a feje felett Fotó: Faludi Koppány

Szerencsére sok mindent kaptam már. Nadrágot, pólókat. Egy szomszéd utcában élő férfi pedig hűtőt, és porszívót vásárolt nekem. Álmomban sem gondoltam, hogy ennyi jó ember van.

 -mondta a férfi, aki visszakapta a hitét az emberekben.
A tűzeset után néhány napig az autójában töltötte az éjszakákat, mert nem akart senki terhére lenni., Mikor a helyi önkormányzat tudomására jutott István tragikus helyzete a polgármester azonnal lépett, és egy lakást is intézett a bajba jutott férfinek, amíg újjá nem épül a háza.

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen hálás vagyok mindenkinek. Nem tudom hogyan fogom meghálálni ezt a sok jót, de az biztos, hogy sosem felejtem el. 

-hatódott meg a fiatalember.
István nagyon bizakodó, de még hosszú utat kell végigjárnia a célig. Mosni még csak lavórban tud, és a lakásban is kevés bútor van. Most minden pénzét felemészti az építőanyagok megvásárlása, és a leégett ház maradványainak elszállíttatása.
 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás