Megdöbbentő titok látott napvilágot: Európában is alapítottak egy UFO-észleléseket vizsgáló munkacsoportot

1950-ben hozták létre az idegenek után nyomozó csoportot.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2024.06.25.
idegenek űrlény vizsgálat titkos információgyűjtés

Nem csak Amerika rendelkezett olyan kutatócsoporttal, amelynek egyetlen célja a Földön történt UFO-észlelések kivizsgálása volt. Kiderült, hogy Angliában 1950-ben a Védelmi Minisztérium alapított egy titkos csoportot, amelynek az egyre gyakoribb idegen észleléseket kellett kivizsgálnia és bizonyítékot szereznie arra, hogy léteznek-e űrlények. Az idegenkutató csoport mindössze egyetlen évig üzemelt, ám ezalatt ugyanarra a következtetésre jutott, mint 70 évvel később az amerikai kutatócsoport az AARO is.

Ufo,Flying,Over,A,Corn,Field,At,Sunset
Egyre több országról derül ki, hogy rendelkezett ufó-kutató csoporttal /Fotó: Fer Gregory

Az Egyesült Államokban a Pentagon irányítása alá tartozik az "All-domain Anomalia Resolution Office", vagyis az AARO, amely az összes UFÓ-találkozást, észlelést, azonosítatlan repülőobjektumot és bizonyítékot megvizsgál. A kutatócsoport idén márciusban tette közzé az első átfogó jelentését, amely lesújtó volt: azt írták benne, hogy a bizonyítékaik egyértelműen nem támasztják alá a földönkívüli élet jeleit.  

Most a DailyStar beszámolója szerint 70 évvel korábban a brit "kollégák" is hasonló megállapítást tettek az ügyben. Az 1950-ben alapított "Repülő Csészealj Munkacsoport" ugyanis egy évvel az alapítása után feloszlott, és a csapat vezetője Sir Henry Tizard 1951-ben nyilvánosságra hozott egy dossziét, amelyben azt írták, hogy "minden megvizsgált észlelés és jelentés dacára sem találtak olyan esetet, amelyre ne lehetne logikus magyarázatot adni".

A csoport végső következtetése az volt, hogy minden egyes ufó-észlelést 4 tényező egyikével meg lehet magyarázni: csillagászati vagy meteorológiai jelenség, téves azonosítás, optikai illúzió, vagy pszichológiai téveszme, esetleges álhír.

Az összeesküvés elméletek kedvelői szerint azonban nem létezik, hogy egy év után megszűnjön egy kormányzati szerv, ezért gyanúsnak gondolják, hogy pont az UFO-k után kutató csoportot oszlassák fel ilyen gyorsan. A lap tájékoztatása szerint így még mindig nem kerültünk közelebb a megoldáshoz, hogy léteznek-e idegenek, avagy sem.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás