Aggódik a Pentagon UFO-kutatója: több mint 800 földönkívüli esetet vizsgálnak





Elképesztő tényeket osztott meg a szakértő a rejtélyes megfigyelésekről.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.07.21.
bizonyíték földönkívüli jelenség

A Pentagon azonosítatlan jelenségekkel (UAP) foglalkozó munkacsoportját (AARO) vezető tudós és katonai hírszerző tiszt szerint az „intelligens vagy földönkívüli technikai fölény” továbbra is a legnagyobb aggodalomra ad okot, mivel a nyomozók több mint 800, az amerikai katonák által évtizedekre visszamenőleg jelentett rejtélyes észlelési esetet elemeznek.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

„Az adatoknak és a tudománynak kell irányt mutatnia, merre megyünk, és mi követni fogjuk az adatokat. A leggyakoribb tévhit az, hogy (a lehetséges jelenségek) mind ugyanazok, és mind földönkívüliek, pedig egyik sem igaz” – jelentette ki dr. Sean Kirkpatrick interjújában. 

A kongresszus tavaly hozta létre a fent említett hivatalt, hogy kivizsgáljanak minden olyan rejtélyes észlelést, ami földön, vízen, levegőben vagy épp a világűrben tapasztaltak. A vizsgálati folyamatról a doktor elárulta, hogy minden esetben összevetik az észlelést az összes ismert objektummal, majd felülvizsgálják – szakértői értékeléssel – és megbizonyosodjanak arról, mindenki egyetért a végeredményben. 

Az AARO megvizsgált néhány, a kongresszusi meghallgatások során kiemelt UAP-észlelést, köztük egy 2019-es videófelvételt, amelyet a haditengerészet tengerészei készítettek a felettük lebegő, izzó háromszögekről.

„Az iroda megalakulása óta vizsgált esetek túlnyomó többsége könnyen megmagyarázható” – mondta Kirkpatrick, majd megjegyezte, hogy a végleges, bizonyítékokon alapuló megállapítások továbbra is lassúak és folyamatban vannak.

Sok bejelentett jelenséget később valószínűsíthetően léggömböknek, drónoknak, törmeléknek vagy állatoknak, például nagyméretű madaraknak tulajdonítottak. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás