„Halálos vírust” fecskendezett áldozatai testébe a román férfi

Az ellenszerrel zsarolták meg áldozataikat a betörők, rengeteg pénzt követeltek tőlük.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.06.21.
áldozat betörő bűnös

Egy román férfi bűnösnek vallotta magát az amerikai szövetségi bíróság előtt egy 2007-es betöréssel kapcsolatban, melynek során az elkövetők két Connecticutban élő áldozatuk házába törtek be és egy ismeretlen szert fecskendeztek a szervezetükbe, amiről azt hazudták, hogy halálos vírus, majd több millió dollárt követeltek az ellenszerért. 

Fotó: Pexels/Shvetsa/Képünk illusztráció

Az Egyesült Államok Connecticuti kerületi ügyészsége szerint a 38 éves Stefan Alexandru Barabas az utolsó a négy gyanúsított közül, aki bíróság elé áll az ügyben.

A behatolók azt mondták az áldozatoknak, hogy meghalnak, ha nem gyűjtenek össze 8,5 millió dollárt, de hamarosan rájöttek, hogy áldozataik nem tudják teljesíteni ezeket a követeléseket. Ezután jött a következő injekció: altatót fecskendeztek az áldozatok szervezetébe, és elmenekültek.

Ezután mind a négyen elmenekültek az Egyesült Államokból, egyikük azonban visszatért és 2011 januárjában letartóztatták Illinoisban. A következő hónapban vádat emeltek ellene majd később, 2012 novemberében két társa ellen is.

A Connecticuti Állami Rendőrség nyomozói csak három évvel később jöttek rá, hogy személy szerint ki volt az a 4 férfi, aki együtt tervezte meg a betörést. A négy férfi rádiókat, kábítófegyvereket és hamis pisztolyokat vásárolt az akció előtt.

Barabas  2022. augusztus 16-án, magyarországi letartóztatásáig szökésben maradt. Kedden bűnösnek vallotta magát. A vádalku feltételei szerint mindkét fél 6 és 7 év közötti börtönbüntetésben állapodott meg – írta meg a CrimeOnline.


 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás