Neten vásárolnál a hazai Primarkból? Ne tedd!

Ha a kedden nyílt Primarkból vásárolnál, akkor azt – egyelőre – csak az üzletben teheted meg. Mutatjuk, hogy miért!



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.05.31.
csalás Primark internet

Ahogyan arról korábban a Metropol beszámolt: május 28-án, kedden megnyitotta első üzletét Magyarországon a Primark. A bolt a budapesti Aréna Plazában kapott helyet. Kedden reggel már a nyitás előtti órákban elkezdett gyülekezni a vásárlók tömege: rengetegen voltak kíváncsiak a hazánkba is megérkező ruhaüzlet kínálatára. Pont ezt a nagy érdeklődést próbálják meg kihazsnálni az internetes csalók, akik igencsak leleményes trükkel vernék át a gyanútlan vásárlókat.

LUS_4021
Az üzlet már megnyílt az Aréna Plazában, de hivatalos magyarországi webshopja még nincs a Primarknak – ezt használnák ki a csalók (Fotó: Kallus Gyorgy)

Az átverésre egy informatikai biztonsági szakértő, Szöllősi Gábor hívta fel a figyelmet az X (korábban Twitter) nevű közösségi oldalon. Bejegyzésében a szakember le is leplezi a csalók trükkjét:

Megnyílt a budapesti Primark, azonban webshopos szállítás nincs, úgyhogy a képen látható oldal nem hivatalos, ne rendeljetek onnan semmit!

Szöllősi Gábor felhívja a figyelmet arra, hogy a Primark hivatalos oldala a primark.com/hu-hu címen érhető el. Nem árt azonban tisztában lenni azzal a ténnyel, hogy a Magyarországon frissen nyitott üzlet egyelőre még nem rendelkezik webáruházzal. Vagyis a hivatalos magyar honlapon csak a kínálatot lehet böngészni a neten. Ezt a helyzetet és a vásárolni szándékozók gyanútlanságát használnák ki a csalók, akik a Primark nevében üzemeltetnek egy kamu webshopot a primark-magyarorszag.com cím alatt.

Ha nem akarsz nagyot csalódni, akkor semmiképp ne rendelj erről az oldalról, mert nem fogod megkapni a kiválasztott terméket és még a pénzednek is búcsút inthetsz. Jobb, ha személyesen keresed fel az üzletet az Aréna Plázában, vagy megvárod, amíg elindul a Primark hivatalos magyarországi webshopja! Vélhetően ez utóbbira sem kell olyan sokat várni.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás