Megint megtörtént: szálloda medencéjéből kellett kimenteni egy kislányt

Nem sokon múlt a tragédia.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.18.
baleset fuldoklás Tenerife kislány medence

A spanyolországi Tenerifén egy hatéves brit kislányt mindössze ötven perccel azután húztak ki egy szálloda medencéjéből, hogy a vízimentő elment. Az eset kapcsán a helyi rendőrség vizsgálatot indított.

medence
A kislányt a medencéből kellett kihúzni Fotó: Anna Gottmann / EyeEm / Getty Images

A borzalom május 9-én a Tenerife délnyugati partján fekvő Los Cristianosban, a Granada Park Hotelben történt este. A mentőszolgálathoz hívás érkezett, amelyben orvosi segítséget kértek a lányhoz, akit több más vendég és a személyzet mentett ki a medencéből.

A nyomozók most azt vizsgálják, hogy hol voltak a hatéves kislány szülei az eset idején, és miért nem volt jelen úszómester a medencénél. Úgy tudni, hogy a gyermek eszméleténél volt a történtek idején, de nagyon megijedt. Úgy látták, hogy a lány fuldoklik, amikor a mentők odaértek, hogy kihúzzák a medencéből.

A mentők  - miután kimentették a vízből a kislányt  - megkezdték a lélegeztetését. Két járőrkocsi érkezett a helyszínre, valamint egy orvos és egy elsősegélynyújtó. A mentők ezután egy közeli kórházba szállították a gyermeket. Ott aspirációs tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála, amelyet az okoz, ha valaki folyadékot lélegzik be a tüdejébe.

Az orvosoknak sikerült stabilizálni a lányt, de állapotának súlyossága miatt azóta átszállították egy egyetemi kórház gyermek sürgősségi osztályára. A kislányt sikerült megmenteni, de állapota jelenleg ismeretlen - számol be róla a Daily Mail.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás