Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal





Előkerült egy rendőrségi jegyzőkönyv, amiből kiderült, hogy a baloldal legújabb üdvöskéje nemcsak a gyermekei anyjával, de az intézkedő rendőrrel szemben is agresszívan lépett fel, sőt autós ámokfutásba kezdett...



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.02.
Módosítva: 2024.05.02.
Magyar Péter jegyzőkönyv agresszív Varga Judit fenyegetés

Varga Judit volt igazságügyi miniszter korábban a Frizbi TV-nek adott exkluzív interjújában mesélt egy estről, amikor az akkori férje, Magyar Péter rendőrök jelenlétében viselkedett agresszívan, fenyegette őt és korlátozta a szabadságában. 

Magyar Péter
Magyar Péter előbb tagadta a jegyzőkönyv létezését... Fotó: Ripost

A Mandiner hétfőn megjelentette az esetről készült teljes rendőségi jegyzőkönyvet. Mint kiderült, azért volt rendőr a helyszínen, mert akkoriban hivatásos rendőrök látták el testőrök helyett a minisztereknek járó védelmet.

A történet előzményéhez tartozik, hogy az ominózus eset előtti estén Varga Judit és Magyar Péter egy baráti házaspárnál vendégeskedtek, miközben Magyar Péterék három gyermeke az egykori miniszter nővérénél töltötte az estét és az éjszakát. A vendégség végül nem sikerült túl jól, Magyar Péter ugyanis minősíthetetlen hangnemben beszélt a feleségével, aki korábban el is ment a helyszínről a nővérékhez. 

Magyar Péter éjszakába nyúlóan ott maradt és italozott. 

Ekkor Varga Judit eldöntötte, hogy pár napra a szüleihez utazik a gyermekeivel, hogy lenyugodjanak a kedélyek, bár jól tudta, hogy Magyar Péter ebbe nem fog beleegyezni. A korábbi tárcavezetőnek igaza lett, a súlyos vita részleteit a rendőrségi jegyzőkönyv rögzítette:

A helyszínen tartózkodó rendőr szerint a lakásból folyamatosan, egyre erőteljesebb kiabálást, koppanást, csattanásokat lehetett hallani, Varga Judit pedig egyszer azt kiáltotta, hogy „engedj el!” A jelentést készítő rendőr ezután azt is látta, hogy Varga Judit a hálószoba ablakpárkányára „ruhákat és csomagokat próbál pakolni”, miközben Magyar Péter ezt próbálta megakadályozni, és visszahúzni őt a lakásba.

Erre Varga Judit tovább kiabálta azt, hogy „Engedj el! Ha rám zárod az ajtót, és nem engedsz ki, akkor majd kimászom az ablakon!”

Magyar Péter botrányos dolgairól készült videónkat itt nézheted meg:

A jegyzőkönyvben az is szerepel, hogy Magyar Péter trágár kifejezésekkel illette Varga Juditot, a rendőri felszólításoknak nem engedelmeskedett, és a rendőr munkáját is akadályozta. A vele szemben intézkedő rendőrnek – aki közölte vele, hogy szolgálati kötelessége megóvni a miniszter életét, testi épségét és emberi méltóságát – azt mondta: 

Maga meg mit szól bele? Semmi közöd az egészhez. Menjen el a lakásomból. Nem megy el? Óriási botrány lesz, amiről maga is tehet. Az egész kormányt megbuktatom, ez lesz az évszázad válása, az ország botránya!

Eközben a jelentés szerint Varga Judit igyekezett nyugtatni férjét, és azt mondta neki: a gyerekek a nagyszülőknél biztonságban lesznek, amíg ők megbeszélik a nézeteltéréseiket. „A férje eközben végig agresszívan és egyre hangosabban kiabált vele”. A jelentés szerint Magyar Péter ezen a ponton arról is beszélt, hogy azonnal felhívja az ismerőseit a médiában, kihívja az RTL Klub stábját, és a Facebookon élőben közvetíti az eseményeket, ha Varga Juditék nem állnak le.

A dokumentumban ezután azt írták, hogy az intézkedő rendőr végül Varga Juditot beültette a rendőrautóba, mire a jelentés szerint Magyar Péter beült a saját autójába, és keresztbe állt a rendőrség kocsija előtt. Végül a kukákat félretéve sikerült elindulnia a rendőrségi járműnek, de Magyar Péter üldözőbe vette őket, a Kútvölgyi úton egy hirtelen manőverrel eléjük vágott, és nagy sebességgel megelőzte a rendőrautót. Mindannyian ahhoz a lakáshoz mentek, ahonnan Varga Judit el akarta hozni a gyerekeit, hogy a szüleihez vigye őket.

„A gépjárművekből kiszállva mindhárman a lakás kapujához mentünk, ahol dr. Magyar Péter tovább folytatta a trágár kiabálását, melyben az eddigi fenyegetéseket ismételte, illetve engem bűncselekmények elkövetésével vádolt. Én tájékoztattam, hogy nem fogom beengedni a lakásba, mire ő megpróbált engem kikerülni, ezért megfogtam a kapu oldalát, és a karommal tartottam őt kívül, amíg a védett személy bement, és visszazárta a kaput” – írták a jelentésben. 

Magyar Péter ezután ismét azzal fenyegetőzött, hogy kihívja az RTL Klubot, és megszégyeníti feleségét. Sőt, ezután egy meglepő kijelentést tett magára a rendőrre vonatkozóan is. 

Ezután hozzám fordult, és tovább ordítozott. Fenyegetőzött, hogy ha nem engedem be a lakásba, akkor az elkövetett bűncselekményekért felelni fogok, majd azzal vádolt, hogy a feleségével szexuális kapcsolatot létesítek

– írta a jelentést készítő rendőr. Ezt követően Magyar Péter elővette a telefonját, és – miközben ismételten a kormány megbuktatásával fenyegetőzött – videófelvételt készített a rendőrről. A rendőr felszólította, hogy hagyja abba, mire Magyar „menekülni kezdett” előle, de folytatta a videózást. Az egyenruhás arra hivatkozott, hogy azért nem készíthet videót, mert „ezen cselekményével a felesége méltóságát súlyosan sértené”, és ezt nem engedheti meg neki.

„Ekkor a jobb kezemmel erősen ráfogtam a mobiltelefonjára, és megpróbáltam kivenni a kezéből, miközben újból felszólítottam, hogy azonnal állítsa le a közvetítést, aminek hatására ennek eleget tett, majd a telefont eltette, és tovább inzultált és fenyegetőzött” – írta a rendőr. 

Végül a rendőröket Varga Judit a lakásából hívta fel telefonon, és arra kérte őket, hogy menjenek „valamelyik környező utcába, ahol a férje nem lát minket”, mert amíg ott vannak a ház előtt, addig Magyar sem fog elmenni. Ezután Magyar Péter távozott a helyszínről, a rendőrök pedig visszamentek, és Varga Juditot Miskolcra vitték a gyerekeivel együtt. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás