15 évet is kaphat a magyar rapper – Jelentős anyagi kárt okozó csalással vádolják

A vád szerint sikeres 452 ezer eurós csalás után 300 ezres trükkel próbálkozott a férfi.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.05.28.
rapper Nagymegyer csalás tárgyalás

Ismét reflektorfénybe került V. Bálint, a nagymegyeri rapper, aki többek közt L.L. Juniorral és Burai Krisztiánnal jegyzi a YouTube-on 1,3 milliós nézettségű Szenvedély című slágert. A szövegmondó a vád szerint 452 ezer eurót (174 millió forint) akasztott le vállalkozóktól, majd újabb 300 ezret (115 millió forint) akart tőlük kicsalni. Akár 15 évet is kaphat. Jöjjenek a részletek!

bilincs rendőrség bűnöző
V. Bálint pere május végén kezdődik a Komáromi Járásbíróságon (Fotó: Pexels / Pexels – Képünk illusztráció

V. Bálint saját maga törte ketté a rapperkarrierjét: hiába dolgozhatott együtt ismert magyar sztárokkal, 2022 októberében elfogták a rendőrök, mert állítólag társaival rendőrnek öltözve készült bankot rabolni Pozsonyban. A friss ügye pedig legalább ilyen durva: a vád szerint 452 ezer eurót (174 millió forint) csalt ki vállalkozóktól, a könnyen jött pénz láttán, előre menekülve, újabb csalási kísérletbe kezdett...

A Paraméter szlovák hírportál – mint írja – közérdekű adatigénylés útján jutott hozzá a Nyitrai Kerületi Ügyészség anonimizált vádemelési javaslatához, amelyben kétrendbeli, folytatólagosan elkövetett, nagy kárt okozó csalással vádolják a nagymegyeri férfit. Az egyik, 452 ezer euróra rúgó csalást az elkövető véghezvitte, míg a másik, 300 ezer eurós csalásra „csupán” kísérletet tett.

A vádirat szerint a férfi két éve egy komáromi székhelyű cég két ügyvezetőjének felajánlotta, hogy banki kapsaolatai révén segít nekik megszerezni több, adósságba keveredett személy ingatlanját. Állítólag azzal érvelt, hogy ha a későbbi sértettek kifizetik az eladósodott tulajok jelzáloghitel-tartozásait, akkor az ingatlanok tulajdonosai a bank helyett a komáromi cégnek fognak tartozni, amit ha nem végtörlesztenek 3 hónapon belül, a házak automatikusan a komáromi cég tulajdonába kerülnek. A komáromi cég ügyvezetői két részletben, összesen 452 ezer eurót adtak át V.-nek, aki cserébe egy tallósi, egy dunaszerdahelyi, egy somorjai és egy lévai ingatlan adásvételi szerződését nyújtotta át a fejeseknek.

A hatóságok szerint azonban V-nek nem volt banki kapcsolata, így a komáromi cég a fiktív szerződésekre hivatkozva hiába tartott igényt az ingatlanokra, azok nem kerültek a birtokába – írja a Paraméter., mely szerint itt még nincs vége  a történetnek.

V. ugyanis ismét felkereste a komáromi cég vezetőit, ezúttal a Nemzeti Bűnüldözői Ügynökség (NAKA) munkatársának adta ki magát. Ezúttal azt hazudta, hogy a rendőrség vizsgálatot indított a cégvezetők ellen, de megjegyezte: 300 ezer euróért eltussolja az ügyet. A korábbi áldozatok azonban nem ültek fel az újabb csalási kísérletnek. 

2023 tavaszán V.-t újra elvitték a rendőrök, akit kétrendbeli csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyeztek.

Amennyiben V. Bálintot bűnösnek találják, akár 15 év szabadságvesztést is kaphat.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás