Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Nagyszabású hulladékgyűjtési akcióval hívja fel a figyelmet a föld napjára a Zöld Követ Egyesület, akikhez bárki csatlakozhat akár a helyszínen is egy kis szemétszedésre. Mutatjuk, hol!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.24.
Módosítva: 2024.04.24.
Zöld Követ Egyesület program illegális hulladék

Több mint 1000 önkéntes bevonásával tisztítja meg Budapest egy részét a Zöld Követ Egyesület és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek. Az akcióra az idei TeSzedd keretein belül kerül sor és az alábbi helyszíneken várják a jelentkezőket.

TeSzedd
Bárki csatlakozhat egy kis szemétszedésre! Fotó: Editor

Mi az a TeSzedd?

A TeSzedd! jelenleg hazánk legnagyobb, országos önkéntes mozgalma, ami idén 12 alkalommal hirdetett akciót. A népszerű hulladékgyűjtési akciót évről évre azért szervezik meg, hogy az illegális hulladékelhelyezés megelőzésére és megszüntetésére felhívják a figyelmet, továbbá, hogy népszerűsítsék az önkéntességet. A TeSzedd keretében akár egy kirándulás során is különlegeset és hasznosat tehetünk a környezetünk védelmében. Az akció keretében az elmúlt években több ezer tonnányi illegálisan lerakott hulladéktól tisztították meg a lelkes önkéntesek az országot. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott a Zöld Követ Egyesület koordinátorként, akikhez most bárki csatlakozhat.

Hol lesz a szervezett szemétgyűjtés?

  • Április 24., szerda, 8.30, Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola (1118 Budapest, Csíki-hegyek utca 13–15.), résztvevő: Nagy Dani influenszer; 11.00, Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola (1116 Budapest, Kiskőrös út 1.), résztvevő: Nagy Dani influenszer
  • Április 25., csütörtök, 11.00, Gádor Általános Iskola (1222 Budapest Gádor út 101–105.);
  • Április 26., péntek, 10.00, Őrmezei Általános Iskola (1112 Budapest, Menyecske utca 2.);
  • Április 27., szombat, 10.00, Gazdagréti szemétszedés (1118 Budapest, Gazdagrét, Gazdagréti út 12.)

Ki csatlakozhat az akcióhoz?   

A meghirdetett szemétszedő akcióhoz bárki önkéntesen csatlakozhat. Emellett öt iskola diákjai és tanárai is részt vesznek a programon. Az diákokon túl cégek, magánszemélyek, családok is jelezték csatlakozási szándékukat.

Applikáció is segíti az illegális hulladék felszámolását

Az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében jött létre a „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt, melynek keretében eddig több mint 550 ezer tonna jogellenesen elhagyott hulladékot számoltak fel főként közterületeken, az erdőkben, a folyók, valamint vasúti és közúti létesítmények mellett. Az illegális szemétlerakatok helyszínének beazonosítását a HulladékRadar applikáció is segíti, melyet már több mint 31 000 felhasználó töltött le.

 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás