"Közös értékrendet képviselünk": ügynök, besúgó, seftes is került Magyar Péter csapatába





Egyre érdekesebb emberekkel veszi körül magát Magyar Péter. Az MSZP levitézlett katonája után ügynökkel és kétes hírű seftelővel állapodott meg.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.12.
Deák Boldizsár ügynök Magyar Péter pártalapítás játékgép

Végső elkeseredettségében Magyar Péternek sikerült egy olyan kamupártba bevásárolnia magát, amelynek alapítói meglehetősen kétes hírűek az őket ismerők körében. Egyiküket besúgással és ügynök múlttal vádolják, ráadásul számtalan hátrányos helyzetű családot ellehetetlenítő játékgépekkel keresett milliókat.

Protestors Gather In Budapest After Peter Magyar Released A Voice Recording Of The Former Justice Minister.
Magyar Péter olyan pártot akart találni, amivel értékközösséget tud vállalni. Úgy tűnik megtalálta... / Fotó: NurPhoto via AFP

Fosztogató játékgépekkel seftelt

Magyar Péter egyik újdonsült párttársa az a Deák Boldizsár, aki mindenféle kétes, gyanús ügyletekbe belefogó üzletember hírében áll Egerben és környékén. Információink szerint Deák akkor orrolt meg a kormányra, amikor a a legkiszolgáltatottabb emberek védelme érdekében úgy döntött a kabinet 2012-ben, hogy betiltják a sokakat kifosztó automata játékgépek működtetését a kocsmákból és egyéb nyilvános helyekről. 

Deák Boldizsárnak egyébként számtalan cég kapcsolódik a nevéhez, amelyek jelentős részét felszámolták. A győri kaszinós kalandot a kilencvenes évek első felében a BelMondó Gold Kft-n keresztül csinálta végig Magyar Péter párttársa, majd később Fortuna Roulette Kft. néven is volt egy szerencsejáték szervezésére szakosodott vállalkozása, amely információink szerint Heves és Nógrád megyékben terítette a nyerőgépeket.

Besúgó és ügynök is volt

Miután napvilágot láttak Deák Boldizsár korábbi kétes ügyeiről az információk, pár órával később újabb megdöbbentő hírek érkeztek Magyar Péter pártjának alapítójáról. Egerben és környékén ugyanis közszájon forog, hogy Deák a Kádár-rezsimben az állambiztonsági szervek beépített ügynöke volt és jelentéseket is készített Sólyom fedőnéven.

Sokan azt is tudni vélik, hogy 1973 előtt egy bolti lopás után szervezte be Deákot a Belügyminisztérium, és jelentéseket készített többek között Hermann István egri vállalkozóról, aki 2010 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt.

Magyar Péter értékrendje megegyezik Deák Boldizsáréval

Magyar Péter sokáig ködösített arról, hogy milyen párt színeiben kíván politizálni. Amikor a bejelentés előtt a 24.hu kérdezte arról, hogy mik a tervei, akkor úgy fogalmazott:

Kis Pártot szerettem volna, akinek (!) nincsen tevőleges, tényleges, vagy egyébként vállalhatatlan múltja. És a benne lévő szereplők is a mi értékrendünkkel, … meg egyébként az értékrendje is a mienkhez hasonlít.

Mára tehát világossá vált, hogy a baloldal legújabb - volt már egy pár - messiása egy játékgépeken megtollasodó kamupártvezérben találta meg azt a politikai szövetségest, akivel megegyezik az értékrendje.

Országot eladósító MSZP-s kampányigazgatót ölelgetett Magyar Péter

Láng Balázs, az MSZP régi kommunikációs guruja is ott volt Magyarék április 6-ai tüntetésének backstage-ében. A Blikk imázsvideójában jól látszik, hogy a baloldali Láng és Magyar Péter bőszen ölelgetik egymást a kulisszák mögött. 

Láng régóta segíti a dollárbaloldalt. 2006–2008 között, hazánk súlyos eladósodása idején az Államadósság-kezelő Központ kommunikációs és PR-igazgatója, 2007-ben a Gyurcsány-kormány – soha meg nem épült – kormányzati negyedért felelős kommunikációs igazgatója volt. 2017–2018 között másfél éven keresztül a Hír TV szerkesztője (amely ekkor még Simicska érdekeltségébe tartozott). Itt együtt dolgozott Magyar testvérével, Magyar Mártonnal.

2018–2019-ben tíz hónapig az MSZP és a Párbeszéd szövetség stratégiai kommunikációért és kampányért felelős igazgatója.

 

Láng Balázs és Magyar Péter a tüntetés kulisszái mögött ölelkezett, hogy a tömeg ne láthassa őket együtt. / Forrás: Blikk TV képernyőfotó

 





 





Ezeket olvastad már?
A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás