Ügynök és besúgó volt Magyar Péter pártjának alelnöke

Újabb kínos információk kerültek nyilvánosságra annak a kamupártnak az egyik alapítójáról, amelynek színeiben indul Magyar Péter az EP-választáson. Deák Boldizsár nem csak félkarú rablókkal nyerészkedett, de a pártállami titkosszolgálatok besúgójaként, Sólyom fedőnéven jelentéseket is írt a rendszerváltás előtt.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.04.12.
Módosítva: 2024.04.12.
Magyar Péter kínos Deák Boldizsár jelentés

Magyar Péter szerdán bejelentett új pártjáról a Tisztelet és Szabadság (Tisza) Pártról és annak alapítóiról szinte óráról órára derülnek ki egyre kínosabb ügyek. Az április hatodikai Kossuth téri tüntetésen még elmaradt a sokak által várt bejelentés arról, hogy melyik párt színeiben indul a június 9-i európai parlamenti választáson, de aznap a 24.hu kérdésére válaszolva Magyar így fogalmazta meg az elképzeléseit leendő partnereiről

Kis pártot szerettem volna, akinek nincsen tevőleges, tényleges vagy egyébként vállalhatatlan múltja. És a benne lévő szereplők is a mi értékrendünkkel azonosak, … meg egyébként az értékrendje is a mienkhez hasonlít.

A Magyar Nemzet végigvette, hogy kik alkotják a Tisza Párt vezetését és milyen értékrend rajzolódik ki az alapítók múltbeli tevékenysége nyomán. Előtte azonban érdemes felidézni, hogy Magyar Péter egy úgynevezett kamupártba vásárolta be magát. A Tisza Pártot 2021-ben gründoló két férfi – Deák Boldizsár és Szabó Attila – kezdeti ígérgetése ellenére ugyanis alakulatuk egyetlen képviselő-jelöltet sem állított a 2022-es országgyűlési választásokon.

Magyar Péter szövetségesei közül Deák Boldizsár az igazán ismert szereplő helyi szinten Egerben, méghozzá rendkívül rossz híre van. A Tisza Párt alapítójáról már megírták, hogy vállalkozói múltját kétes ügyletek szegélyezték, a régióból származó információink szerint a férfi sokáig a kaszinóbizniszben utazott, és a legkiszolgáltatottabbakat kifosztó automata játékgépek 2012-es betiltása után orrolt meg a kormánypártokra.

De még a kétes kaszinóbizniszeknél is kínosabb lehet Magyar Péter számára az újdonsült pártja alelnökének rendszerváltás előtti, pártállami múltja. Egerben és környékén ugyanis közszájon forog, hogy Deák Boldizsár a Kádár-rezsimben az állambiztonsági szervek beépített ügynöke volt és jelentéseket is készített „Sólyom” fedőnéven. 1973 előtt egy bolti lopás után szervezte be Deákot a Belügyminisztérium és aztán jelentéseket készített többek között Hermann István egri vállalkozóról, aki 2010 és 2014 között fideszes országgyűlési képviselő volt. Ezeket az értesüléseket alátámasztja, az egriszin.hu portál egyik cikke alatt olvasható hozzászólásfolyam is, amelyben többen is írnak arról, hogy Deák Boldizsár ügynök volt. „Miért? Ez valakinek kétséges, hogy Deák Boldizsár alias Sólyom tartótisztje Habis Úr volt, anno a megyei kereskedelmi osztályon?” – fogalmazott az egyik kommentelő.

Remek csapata van Magyar Péternek...

Besúgói tevékenységéről  a Magyar Nemzet szerette volna megkérdezni Deák Boldizsárt, de mielőtt bármilyen kérdést feltehettek volna, annyit közölt, hogy nem nyilatkozik és bontotta a vonalat.

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás