Amerikai professzor állt elő a földönkívüliek létéről szóló bizonyítékokkal

Tudóstársaival összegyűjtik az idegen anyagokat.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.04.12.
földönkívüli UFO űrkutatás

Avi Loeb professzor a földönkívüli élet kutatásának szentelte az életét. A széles nagyközönség előtt a neve a csillagközi térből a Naprendszerbe érkezett, 2017-ben felfedezett titokzatos objektumról, az Oumuamuáról vált ismertté, valamint a Csendes-óceán mélyéről a közelmúltban felhozott, nem kevésbé rejtélyes aranyszínű apró fémgömbökről, amelyekről azt állítja, hogy nem természetes eredetűek. 

UFO-k lepték el Mátyásdombot?
Fotó: Fer Gregory /  Shutterstock

Avi Loeb a közelmúltban a Gazeta Wyborcza lengyel napilapnak adott egy nagyobb terjedelmű interjút, amit az Origo szúrt ki. Elmondta, hogy a tudomány történetében mindig is együtt járt a megbélyegzés és a kételkedés azokkal szemben, akik a hivatalos állásponttal szemben fogalmaztak meg egy-egy új hipotézist.

Kopernikusz is pontosan így járt el, amikor megfosztotta a Földet addig elképzelt központi helyétől az univerzumban. Mostanra jött el az ideje egy új kopernikuszi fordulatnak,  amely megtanít minket arra, hogy nem mi vagyunk az univerzum szellemi központja: vannak már fejlettebb civilizációk, és bizony van mit tanulnunk tőlük

- jelentette ki a tudós, aki a Harvard Egyetem csillagászati tanszékének dékánja, az Amerikai Nemzeti Akadémia Fizikai és Csillagászati Tanácsának igazgatója, a Fekete Lyuk Kezdeményezés alapítója, tehát semmi kétség afelől, hogy nemcsak egy fantaszta, aki összevissza beszél. A lap riportere arra is rákérdezett, hogy a puszta feltételezésen kívül vannak-e valódi bizonyítékok a földönkívüli életre. 

Az elmúlt évtizedben felfedeztük az első, Naprendszerbe érkezett csillagközi objektumokat. A rendkívüli az, hogy ezekről kiderült, atipikusak, más szóval nem úgy néznek ki mint az általunk ismert aszteroidák vagy üstökösök

- mutatott rá a szakember, aki tavaly kutatóexpedíciót szervezett a Csendes-óceánnak arra a részére, ahol egy idegen test zuhant a vízbe. Átfésülték a tengerfeneket, és összegyűjtötték a felrobbant tárgy törmelékeit, amelyek vizsgálata egyértelművé tette, hogy nem földi eredetű.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás