Ezek a legjobb húsvéti filmek, a te kedvenced is köztük van?





Ha megfőtt a húsvéti sonka és elkészült az összes hímes tojás, itt az ideje kicsit pihenni is. Ehhez ajánlunk most néhány kihagyhatatlan filmet a régi klasszikusoktól a közelmúlt terméséig.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.03.31.
húsvét film feltámadás szenvedés humor

A húsvéti hagyományokat sokan szeretik és sokan nem, de egy biztos: húsvétkor itt az ideje leporolni néhány klasszikust. Persze a húsvéti filmnézés mit sem ér főtt tojás, főtt sonka és sárga túró nélkül, úgyhogy gyorsan még érdemes betárazni belőlük, hogy az ünnepek alatt már ne legyen gondod semmire.

húsvét
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

Íme a legjobb húsvéti filmek listája.

1. Kellemes húsvéti ünnepeket

Jean-Paul Belmondo szerepe szerint egy idősödő nőcsábászt játszik, aki bizony házas. A bonyodalom akkor indul, amikor a csapodár férfi lebukik egy csinos fiatal nővel, és hogy elkerülje a készülőben lévő katasztrófát, hazugságba bonyolódik: azt állítja a feleségének, hogy a nő az eddig eltitkolt lánya. A nevetés garantált ezzel a francia klasszikussal.

Happy Easter
A nőcsábász lebukik egy fiatalabb nővel a felesége előtt Fotó: IMdb

2. A passió

Názáreti Jézus szenvedéseit bemutató Mel Gibson filmet csak erős idegzetűeknek ajánljuk, ugyanis a film a megváltó drámáját minden eddiginél naturális formában eleveníti meg a képernyőn. Az alkotásban végigkísérhetjük Jézust az ítélettől, a keresztúton át a Golgotáig. A film örök nyomot hagy bennük, de egyszer látni kell.

3. Brian élete

Nevezhetnénk az előző alkotás inverzének is a Monty Python örökzöldjét, ami abszurd humorával írta be magát a filmtörténetbe. Jézus Krisztus születésével egy időben világra jön Brian, akiről a három napkeleti bölcs azt gondolja, hogy ő a megváltó. Mivel az emberek azt hiszik, hogy ő kiválasztott követni kezdik őt, ami súlyos bonyodalmakat szül, miközben a rekeszizmaink alapos kiképzésben részesülnek.

Brian-elete
A Brian élete egy igazi húsvéti klasszikus Fotó: facebook

4. Húsvéti parádé

Egy top 5-ös felsorolásból nem maradhat ki egy zenés-táncos produkció, mi a Judy Garland és Fred Astaire főszereplésével készült csemegét ajánljuk, melynek története egyszerűen magával ragadó. Don szerelmének akarta bebizonyítani, hogy bárkiből képes sikeres táncost faragni, ám a sztori váratlan fordulatot vesz. Nem lehet kihagyni, igazi családi film.

5. Jézus Krisztus szupersztár

Hogy teljes legyen a műfajok tárháza jöjjön zárásként egy musical, ha amúgy is kedveled ezt a stílust semmiképp ne hagyd ki ezt húsvétkor. A Jézus Krisztus szupersztárt nem véletlenül jelölték Oscar-díjra 1973-ban, a mű a musical királyi párosától Tim Rice és Andrew Lloyd Webber azonos című rockoperájának adaptációja, ami egy igazi húsvéti örökzöld.





 





Ezeket olvastad már?
A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás