Besokallt: nyomkövetőt tett a srác a kabátjába – Hasít a TikTokon a tolvajüldöző videó

A károsult saját kezébe vette az ügyet.Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.03.08.
telefon applikáció lopás

Az angol Ben Gransmore azt mondja, hogy egy koktélbárból emelték el a 140 ezer forintot érő kabátját múlt szombaton Manchester belvárosában. Mivel a srácnak nem ez volt az első kabátja, amit elloptak, úgy döntött, hogy ezt a ruhadarabot az éjszakai kiruccanás előtt „airtegeli”, azaz mobilos nyomkövetővel látja el. Telefonos alkalmazása segítségével nyomon tudta követni a kabátja útját, így sikerült a tolvajra rábukkannia.

Fotó: Pexels

A 29 éves férfi a TikTokra töltötte fel a kabátja utáni hajsza pillanatait. Az első videón, amely mára több mint egymillió megtekintést ért el, az látszik, amint az amatőr nyomozó – a rendőrök kihagyásával – barátjával együtt kocsiba vágja magát, hogy kövesse a kabát nyomát, amely egy közeli wigani címre vezetett. A közösségi média felhasználói gyorsan reagáltak a felvételre, és azonnali folytatásért könyörögtek. 

Kell a 2. rész, tesó, a feszültség megöl

– írta az egyik kommentelő.

A következő videó sem váratott sokáig magára: a másnapi klipben Ben látható a wigani ház egyik lakása előtt, ahol az ajtónál a kabátja AirTag-riasztójának a hangját meghallotta. Barátjával folyamatosan dörömböltek, ám jó darabig csak annyi reakciót értek el, hogy az odabent szóló tévét lekapcsolták. Végül valaki csak kidugta az orrát, hogy megérdeklődje, mi járatban vannak.

Van itt egy kabát, ami az enyém. Visszakaphatom?

– tette fel egyenesen a kérdést a ruhadarab eredeti tulajdonosa, aki csodák csodájára tényleg visszavehette féltett kincsét

A kártalanított károsult a Manchester Evening Newsnak elárulta, hogy nem először történt meg vele az eset, ezért folyamodott az airtages trükkhöz.

Már három kabátomat lopták el különböző bárokból, úgyhogy elegem lett

– mondta.

Az általa készült, vírusként terjedő videó részét (lévén az első okafogyottá vált) te is megnézheted.

@bengransmore Part 2- Someone thought they could get away with stealing my coat.... @Henry Jones #fyp #airtag #Manchester #wigan #roadtrip ♬ original sound - Ben Gransmore


 

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás