Ez durva, rendőrök rohanták le a mit sem sejtő nagymamát





A kínos esetnek súlyos következménye lett.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2024.03.07.
Módosítva: 2024.03.07.
rendőrség kártérítés házkutatás

A 78 éves Ruby Johnson éppen kisunokájának akart valami finomságot készíteni, amikor fegyveresek törték rá békés otthona ajtaját. Az idős hölgyet a rohamcsapat a rajta lévő egy szál pongyolában eltávolította a házból, és az ott parkoló rendőrkocsiba tuszkolta. Itt kellett kivárnia, amíg lakását átkutatták, anélkül, hogy tudta volna, mit is keresnek. 

sziréna
Fotó: Pixabay/Illusztráció)

Csak akkor derült ki jövetelük célja, miután a rendőrök dolguk végezetlenül kijöttek az épületből. Tavaly ugyanis az egyik szálloda parkolójából elloptak egy teherautót, amelyben hat lőfegyver, két drón, négyezer dollár készpénz és egy iPhone volt, a kommandósok ezeket keresték az asszonynál, akihez a mobiltelefon jelei vezették el őket.

A házkutatás során mindent felforgattak, ám egyetlen lopott tárgyat sem találtak. Sem fegyvert, sem drónt, sem pénzt, de még csak telefont sem, ami igazán érdekessé teszi a történetet. A hatóságok ugyanis a mobil Find my iPhone funkcióját használva jutottak a nagyi címére, csakhogy az alkalmazás rosszul mérte be a telefon helyzetét. 

Ruby Johnson azóta a trauma hatása alatt elhagyta otthonát, viszont egy coloradói jogvédő szervezet, az ACLU segítségével pert indított az őt ért igazságtalanság miatt. Meg is ítéltek neki 3,76 millió dollárt, ami példátlanul hatalmas kártérítés.

Ez az eset először erősíti meg, hogy a rendőrség is felelősségre vonható, ha tévedésből ártatlanoknak okoz lelki vagy fizikai károkat

– mondta a szervezet jogi igazgatója, Tim Macdonald a BBC-nek.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás