Mentők az óvoda előtt: bogyót vehettek be a kicsik Pilisborosjenőn?





Az óvoda előtt több mentő is állt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.20.
óvoda Pilisborosjenő mentők

Ijesztő látványra lettek figyelmesek a helyiek egy pilisborosjenői óvodánál március 20-án, szerda délután. Az ovi előtt ugyanis több mentőautót vettek észre, míg az intézmény előtt több ember ácsorgott.

Az ovi előtt több mentő is állt   Fotó: OMSZ (illusztráció)

Azt láttam, hogy az ovi előtt két mentőautó strázsál, így odamentem megérdeklődni, hogy mi is történhetett

 - mesélte lapunknak egy arra sétáló lakó. A válasz nem volt biztató: a szülők ugyanis elárulták, hogy úgy tudják, néhány gyerek egy ismeretlen eredetű bogyót fogyasztott el, ezután értesítették a mentőket. 

Egyelőre azonban nem tudni, hogy pontosan mi történhetett, ahogyan azt sem, hogy valóban került-e a titokzatos bogyóból a gyermekek szervezetébe, és ha igen, ártalmas dologról van-e egyáltalán szó.

Nagyon remélem, hogy semmi nagyobb baj nem történt

 - szögezte le a szemtanú. Információink szerint ugyan arról az intézményről van szó, ahol február 29-én igencsak furcsa eset történt: mint arról a Metropol is írt, akkor a gyermekek almás zabkásájára került véletlenül porcukor helyett tisztítószer. Szerencsére akkor időben észrevették a tévedést, ezenkívül a gyerekek is kiköpték a csípős ízű ételt:

Az egyik pedagógus észrevette a tévedést, értesítette a többi kollégáját, emiatt csak egy csoportot, abból valójában öt gyereket érintett közvetlenül az esemény. Azok a gyermekek, akik megkóstolták az ételüket, annak csípős íze miatt azonnal kiköpték

 - írta közleményében akkor a helyi önkormányzat. Akkor hozzátették, hogy egyik gyermeknek sem esett baja, nem szenvedtek egészségügyi károsodást, csupán elővigyázatosságból szállították a kicsiket kórházba. 

A történtek után a óvoda belső vizsgálatot is indított az ügyben, együttműködtek a külső vizsgálatokat végző hivatalokkal is. 

Lapunk a mostani esettel kapcsolatban felkereste az érintett óvodát és az Országos Mentőszolgálatot is, válaszuk esetén cikkünket frissítjük. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás