„Túlélő módba kapcsoltam” – Vivi mellett halt meg pár hetes kistestvére





A kicsik koraszülöttként jöttek világra. Bár mindkét baba küzdött az életéért, csak az egyikük maradt életben.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.21.
ikertestvér Koraszülöttek gyászoló anya halál

Az ikreim 16 héttel korábban születtek – a fiam 21 napos korában meghalt, míg a lányom 101 napig a kórházban küzdött az életéért

– nyilatkozott egy 30 éves édesanya, Breanna Seibel, akinek a két gyermeke közül csak az egyik, a kislánya maradt életben. Az édesanya úgy emlékszik vissza, hogy párjával nagyon izgatottak voltak, amikor 2021 decemberében az orvosi vizsgálat során megtudták, hogy két babát várnakírja a newsflare.com. A terhesség során azonban akadtak problémák, a fiatal nő terhessége 24. hetében erős vérzésre panaszkodott, azért világra kellett hozni az ikreit.

kisbaba, baba, újszülött, kezek
Az ikrek közül csak az egyik babát sikerült megmenteni (Fotó: unsplash.com)

A szülés után a csecsemőket inkubátorba helyezték és az újszülött intenzív osztályra vitték. A kisfiú sajnálatos módon 21 naposan életét vesztette, halálát agysérv okozta. A kislány, Vivi 101 napig küzdött az életéért, mire 2022 augusztusában hazavihette az édesanyja. 

Amikor Teddy meghalt, túlélő módba kapcsoltam

– nyilatkozta Breanna, aki ápolónőként dolgozik Minnesota államban. Az anyuka akkor sem nyugodott meg, amikor Vivit hazavihette, mert tudta, hogy ha a kicsi megbetegszik, akkor visszakerül a kórházba, vagy ami még rosszabb, meghal. 

Nagyon nehéz volt, még mindig nagyon féltettük Vivit

– tette hozzá, Vivi azonban maradandó károsodás nélkül cseperedett tovább, ő a sokat megélt szülők legnagyobb vigasza. A kislány hamarosan kétéves lesz, édesanyja elmondása szerint nagyon energikus és jó az alkalmazkodási képessége. Az anya biztos benne, hogy lánya emlékszik az ikertestvérére, és fontosnak tartja, hogy szülőként életben tartsa a kisfiú emlékét. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás