RETRO RÁDIÓ

Így randalírozott a köztévé székházában Gyurcsány robbantómestere, az elítélt DK-s Varju László - videó

Erőszakos bűncselekmény miatt ítélte el a bíróság Varju Lászlót, Gyurcsány Ferenc párttársát. Bárkihez méltatlan az ilyen viselkedés, nemhogy egy országgyűlési képviselőhöz! Felidézzük, mi is történt 2018 decemberében!Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.02.22.
Varju László DK képviselő

Nekiment a biztonsági őröknek, dulakodott velük, egyiküket elgáncsolta, bútoron keresztülmászva próbált bejutni az élő adásba, földön fetrengett és személyiségi jogokat, emberi méltóságot sárba tiporva, tiltakozásuk ellenére élőben videózta a Magyar Televízió munkatársait. 

Varju László - akinek az eredeti foglalkozása robbantómester -, az MSZP alapító tagja, Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára, a DK országgyűlési képviselője nemcsak a tisztségeihez, de emberhez méltatlanul viselkedett, és erre még büszke is. 

Minderről most már bírósági ítélet is van.

Varju Zoltán és Gyurcsány Ferenc. Fotó: Havran Zoltán
Gyurcsány Ferenc is jelen volt a bíróságon, amikor másodfokon elítélték Varju Lászlót, együttérzéséről biztosította garázda párttársát. Fotó: Havran Zoltán

Csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen elítélte Varju László   DK-s országgyűlési képviselőt a választás rendje elleni bűntett és garázdasággal miatt és bűnösnek mondta ki súlyos testi sértésben is. A Fővárosi Törvényszék elsőfokon tavaly januárban hozott ítéletet, bűnösnek találta a képviselőt garázdaság vétsége és a választás rendje elleni bűntettben, ezért összesen 900 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. Elsőfokon felmentették Varjut a súlyos testi sértés vádja alól. 

A Fővárosi Ítélőtábla azonban csütörtökön kihirdetett ítéletében részben megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és nem csak választás rendje elleni bűntettben és garázdaságban, hanem testi sértésben is bűnösnek találta. 

Az elsőfokon kiszabott büntetési tételt, azaz a 900 ezer forintos pénzbírságot ugyanakkor a táblabíróság helyben hagyta. Varju a súlyos testi sértés megállapítása miatt fellebbezett. Az ítélethirdetésen megjelent Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Gréczy Zsolt, a párt parlamenti képviselője, valamint Rónai Sándor, a DK uniós képviselője is, ami azt mutatja, hogy a DK pártolja a Varju által elkövetett köztörvényes bűncselekményeket. 

Baloldali politikusok randalíroztak az MTVA székházában

Nem meglepő, hiszen a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője egy volt azon baloldali képviselők közül, akik 2018. decemberében erővel betörtek a közmédia Kunigunda utcai központjába, hogy élő adásban szerepeljenek. Ezt azonban a biztonsági őrök megakadályozták. Nézzük, hogyan viselkedett ebben a helyzetben Varju László országgyűlési képviselő!

Varju László dulakodni kezdett a munkájukat végző biztonsági őrökkel. Fotó: Archiv

Varju a társaihoz képest is kifejezetten agresszíven lépett fel. Amikor nem sikerült bejutnia a stúdióba, akkor a hírszerkesztőséget vette célba, ennek érdekében pedig szabályos dulakodásba kezdett a biztonsági őrökkel, egyiküket el is gáncsolta. 

Az egyik biztonsági embert elgáncsolta a gyurcsányista politikus. Fotó: Archiv

Az egyik biztonsági őr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Az egyik őr 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett a dulakodásban. Fotó: Archiv

 A baloldali politikus ezen kívül többször megsértette a jogszerűen eljáró őrök személyiségi jogait, mivel telefonján élőben közvetítette az eseményeket, aminek során a biztonsági emberek arcát is mutatta a hozzájárulásuk nélkül. 

Varju László élő közvetítésben mutatta a jogszerűen eljáró biztonsági őröket. Ezzel megsértette a személyiségi jogukat is. Fotó: Archiv

A történtekről felvétel is készült, amin jól hallható, hogy Varju többször is provokálta és sértegette a munkájukat végző embereket. A Híradó összefoglaló anyaga az elsőfokú ítélet után készült:

 

Varju Lászlónak le kell mondania és távoznia kell a közéletből

"Le kell mondania Varju Lászlónak, a jogerősen elítélt Gyurcsány-párti képviselőnek" – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban, a kormánypárti frakciók kihelyezett ülése után tartott sajtótájékoztatón. A fideszes politikus hozzátette: Varjunak a közéletből is távoznia kell.

Varju László ennek ellenére nem válaszolt azokra az újságírói kérdésekre, hogy lemond-e országgyűlési képviselői mandátumáról.

 

Ezeket olvastad már?
Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Eger polgármestere DJ Dominique és Danny Blue megöléséről beszélt

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás