Ő a hónap bunkója: busz előtt büntetőzött az autós a 10-es úton





A férfi még szájalni is nekiállt, miután többször büntetőzött a Volánbusz előtt.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2024.02.23.
büntetőfékezés volánbusz 10-es út Solymár sofőr

Nem megy ritkaságszámba manapság a nemcsak bunkóságnak, de egyenesen életveszélyesnek számító büntetőfékezés. Azonban az már kiemelt eset, amikor egy-egy autós mentősök, tűzoltók, rendőrök vagy éppen egy utasokkal teletömött busz előtt nyom egy satuféket. 

A férfi először kivágódott a busz elé  
Fotó: Solymár Online/Facebook/Reels

Ez történt a közelmúltban is Solymár környékén, a 10-es úton, ahol egy autós egészen elképesztő manőversorozattal borzolta a kedélyeket. A kocsi sofőrje február 14-én, a reggeli csúcsforgalomban kövér gázzal vágódott ki a menetrend szerinti Volánbusz elé.

Az onnan 40 méterre lévő benzinkútról egy személyautó hajtott ki az autóbusz elé. Az autóbuszvezetőnk emiatt »vészfékezésre« kényszerült, és a balesetveszély miatt a duda használatával igyekezett felhívni a nagy sebességgel közlekedő autós figyelmét

– írta a Metropol megkeresésére a Volánbusz Zrt. Kommunikációs Igazgatósága. A sofőr azonban lapot húzott a huszonegyre: először büntetőzni, majd arcoskodni is nekiállt.

– A személyautó sofőrje erre válaszul többször is büntetőfékezésbe kezdett – veszélyeztetve ezáltal az autóbusszal utazó utasok biztonságát. Kollégánk minden ilyen esetben kürtjelzést adott. A Tücsök utcai buszmegállónál a személyautót vezető sofőr kiszállt a járművéből, a buszvezetőnk ablakához lépett, akivel szóváltásba keveredett, majd elhajtott a helyszínről – sorolta a társaság. Hozzátették, hogy csak tapasztalt sofőrjüknek köszönhetően kerülhették el a nagyobb bajt.

Buszvezetőnk lélekjelenlétének köszönhetően, az eset miatt szerencsére senki nem sérült meg. A történtekről kamerafelvétel nem áll rendelkezésünkre, nem tettünk rendőrségi feljelentést

 – tették hozzá. Az eset végéről, és a sofőr agresszív viselkedéséről azonban a Solymár Online közzétett egy videót, ezt lent lehet megtekinteni.

A buszvezetők – a vonatvezetőkhöz, a HÉV-járművezetőkhöz, a rendészekhez és a jegyvizsgálókhoz hasonlóan – közfeladatot ellátó személynek minősülnek. Munkavégzésük akadályozása vagy bántalmazásuk bűncselekménynek minősül, ezáltal súlyosabb büntetést, akár szabadságvesztést is vonhat maga után, a büntetőfékezés pedig nemcsak az autóbuszvezető, hanem a buszon utazók testi épségét is veszélyezteti.

 

 





 





Ezeket olvastad már?
„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás