Tragédia a gyöngyösfalui osztálykiránduláson, egy 16 éves fiú szörnyethalt





Továbbra is tagad és hárít a favizsgáló.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.01.22.
Módosítva: 2024.01.22.
osztálykirándulás szörnyethalt Gyöngyösfalu diák

„Nem érzem bűnösnek magam” – válaszolta a bírónőnek az a 71 éves favizsgáló, akit egy 16 éves fiú tragikus halála miatt vontak kérdőre.

Sokan gyászolják a fiatalt / Fotó: Tények

Az iskolás fiú egy osztálykirándulás során látogatott el Gyöngyösfalura, ahol egy kalandpályán kidőlt a kötelet tartó fa, miközben átmászott rajta. A 16 éves fiú szörnyethalt, egyik barátja pedig maradandó sérüléseket szenvedett.

A favizsgáló azt állította, hogy a kalandpark vezetése hibázott, mert a fákat 2016 óta nem vizsgáltatta meg senki. Azt, amelyik pedig kidőlt, a tragédia előtt egy évvel csonkolták, vagyis levágták a lombjait. Erről azonban a szakember nem tudott. Szerinte a balesetet megelőző pár napban rengeteg eső esett, ami szintén okozhatta a tragédiát.

Az idős férfi tanúvallomásában azt mondta, szerinte a vezetőség abban is hibázott, hogy a dolgozói a büfében voltak, amikor a baleset történt. A kalandpark vezetője azonban azzal védekezett, miszerint mindig szakszerűen jártak el, és a fákat is rendszeresen ellenőriztették.

A ügy tárgyalása folytatódik, ami során további szakértőket és tanúkat fognak kihallgatni. A vádlottak öt év börtönt is kaphatnak – írja a Tények. 


 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás