Halála után is segíti Csabi a ritka betegségben szenvedő négyéves Meikét





A 15 évesen elhunyt SMA beteg Csabi tiszteletére rendezett emléktornával a fiú legjobb barátját, a 4 éves Rett-szindrómás Meikét támogatják.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.01.25.
kerekesszékes sma segítség beteg gyerek

Emléktornát rendeznek a tavaly februárban, 15 évesen elhunyt SMA gerinceredetű izomsorvadásban szenvedett Tőzsér Csabi tiszteletére. Az esemény teljes bevételét a ritka idegrendszeri fejlődési zavarral, azaz Rett-szindrómával küzdő 4 éves Kungler Meike gyógykezelésére ajánlják fel.

I. Tőzsér Csabi-emléktornát rendeznek Kunhegyesen Fotó: Facebook

„Imádták egymást”

Meike és Csabi évekkel ezelőtt egy fejlesztőközpontban ismerkedett meg, nagyon megkedvelték egymást, szoros kapcsolat alakult ki közöttük; úgy szerették egymást, mintha testvérek lettek volna.

Szabályosan imádták egymást. Meike nem is tudott beszélni, de mégis nagyon jól elvoltak. Igazi barátság szövődött szülők és gyerekek között egyaránt. Mi azóta is tartjuk a kapcsolatot a családdal, folyamatosan járunk hozzájuk és ők is jönnek hozzánk

– mondta a Metropolnak Csabi apukája, Tőzsér Csaba, aki a fegyverneki női focicsapat edzője. Csaba csapata összefogott és elhatározták, hogy minden évben megrendezik az emléktornát, hogy minden egyes rendezvénnyel egy beteg gyermeket támogathassanak. A szülők nagyon büszkék, hogy a torna a fiuk nevét viseli.

Tőzsér Csabi imádta a focit Fotó: Facebook

„Nem szégyellte azt, hogy kerekesszékes”

Az I. Tőzsér Csabi-emléktornát február 10-én Kunhegyesen rendezik meg a Városi Sportcsarnokban. Csabi imádta a focit, amikor tehette, kiment meccset nézni; még a híres portugál labdarugóval, Cristiano Ronaldóval is találkozhatott.

Családon belül mindenki futballozik, futballozott, úgyhogy ráragadt ez a futballmánia. Áldott, isteni jó gyerek volt, nem szégyellte azt, hogy kerekesszékes. Jószívű és segítőkész volt

– mondta az apuka, aki tudja milyen szörnyű egy szülőnek elveszíteni a gyermekét, ezért szeretne segíteni  több beteg gyermeket nevelő családnak is.

 





 





Ezeket olvastad már?
"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Kivettem az oviból a kislányomat, mert megölelték, amikor sírt"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

"Terhes voltam, amikor egy hívás miatt összeomlott az egész világom"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

„Küszködtünk a megélhetésért, most meg százmilliókat nyertünk a lottón"

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás