Döbbenet: pedofil zaklató tartja rettegésben az 50-es villamos utasait





Artikulálatlan üvöltözés, agresszív fellépés és a fiatalok fürkészése jellemzi az 50-es villamoson és annak közelében rendszeresen garázdálkodó zaklatót. A férfi évek óta félelemben tartja a XVIII. kerületben élőket, ám egyelőre nincs bizonyíték ellene.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.01.21.
Módosítva: 2024.01.21.
rendőrség Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport veszély zaklató

Újabb zaklatóról rántották le a leplet egy XVIII. kerületi Facebook-csoportban. Az 50-es villamos egyik vezetője visszataszító dolgokról számolt be a bejegyzésében: feltehetőleg ugyan az a férfi több alkalommal is inzultált nőket, gyerekeket. Az aggódó férfi szerint a 40-es éveiben járó magas, szemüveges férfi közönséges stílusban üvöltözik az ártatlan járókelőkkel, tömegközlekedésen utazókkal, ráadásul a gyermekeket sem kíméli.

Egyelőre nincs kézzel fogható bizonyíték Fotó: Metropol/Máté Krisztián

Egyszer arra lettem figyelmes, hogy egy kislány leszáll a villamosról, majd futni kezd. Mikor visszanézett rám sírt és az arca halálfélelmet tükrözött

 — írja a bejegyzésében a férfi, aki ekkor hátrament, hogy megtudja, ki bánthatta a kislányt. Kérdésére a hátul utazók elárulták, hogy az egyik köztük ülő férfi leült a kislány mellé majd beszélni kezdett hozzá. Mivel a bátor férfinak nem állt rendelkezésére bizonyíték, csak rendre utasította a zaklató férfit, ám álmában sem gondolta volna, hogy a férfi notórius zaklató. A védelmező férfi később egy iskola előtt is felfigyelt a rossz arcú férfira, aki az elmondása szerint alkoholt fogyasztott és a gyerekeket figyelte. Egyik alkalommal szemtanúja volt, hogy a férfi ennél is messzebbre ment, ugyanis leszólított egy tanulót, és igen közel hajolt hozzá. Bár a férfi továbbra sem tudott kézzel fogható bizonyítékkal szolgálni, úgy érezte nem várhat tovább, hiszen nem kizárt, hogy a gyerekek komoly veszélynek vannak kitéve.

zaklató az 50-es villamoson
A rendőrség kiemelten ellenőrzi a járatot Fotó: Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport-Öte

Az oltalmazó férfi megosztotta tapasztalatait a Facebookon, és a rendőrségen is bejelentést tett. A vallomást tevő férfi célja az volt, hogy felhívja a környéken élő szülők figyelmét arra, hogy legyenek óvatosak. Ahogy az lenni szokott, kiakadt a kommentszekció is, többen beszámoltak hasonló esetekről.

Ez az ember részegen elindult egy kamaszlány felé és ordítozni kezdett vele. Nekem kellett megnyugtatni a lányt

 — írja az egyik kommentelő, majd többen csatlakoztak hozzá. Szerencsére a környéken élők nemcsak a fotelből hősködnek, sok esetben vették elejét annak, hogy a férfi komolyabb kellemetlenséget okozzon. Mivel a villamosvezető posztja nagy port kavart a Facebookon, a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport is megosztott az esettel kapcsolatban egy bejegyzést, melyben nyugalomra intik a polgárokat és arról számolnak be, hogy a rendőrség mindent megtesz annak érdekében, hogy mihamarabb kézre kerítse az elkövetőt. A polgárőrök továbbá arra is felhívja a figyelmet, ha bárki hasonlókat tapasztalt, haladéktalanul értesítse a rendőrséget.

Fokozott ellenőrzést rendeltek el

Természetesen az üggyel kapcsolatban a Metropol is megkereste az illetékes hatóságot, akik arról tájékoztatták lapunkat, hogy a villamosvezetőt kihallgatták, de a férfi bűncselekményre utaló információt nem hozott a hatóság tudomására, nyomozás nem indul. Természetesen a rendőrkapitányság rendőrei a polgárőrökkel közösen, fokozottan ellenőrzik az említett villamosvonalat és indokolt esetben a szükséges intézkedéseket megteszik.

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás