Háromszor hívták a mentőket, belehalt a várakozásba a szerető apuka

Elvesztette a bizalmát a rendszerrel szemben a gyászoló család. Túl későn érkeztek ki a rosszul lett édesapához a mentősök.Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2024.01.29.
apuka rosszullét mentő várakozás

Egy szerető apa meghalt a mentőre várva, pedig családja háromszor is riasztotta hozzá a mentősöket. A gondoskodó férj, apa és nagyapa, Iqbal Rahman 58 évesen halt meg, miután váratlanul rosszul lett az egyik este. Lánya, Minnie Rahman azt mondta, hogy apjának senki sem jött segíteni, pedig egyre rosszabbul és rosszabbul volt. Mint kihangsúlyozta, a történtek után nem akar senkit sem hibáztatni, csak a fájdalmát szerette volna kiadni.

gyertya gyász
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

„Már nem lehet bízni abban, hogy megmentik a szerettünk életét. Apám az utolsó óráiban úgy érezte, hogy senki sem jön segíteni neki, ezzel nagyon nehéz együtt élnünk nekem és a családomnak” – kezdte a gyászoló lánya, Minnie, aki még hozzátette: „Nem hiszem, hogy bármelyik családtagom is azt gondolta volna, hogy ha hívod a mentőket, akkor nem jönnek ki, ha ennyire rossz a helyzet. És rossz volt, mert apa meghalt. Anyukám teljesen összetört.”

A káoszban töltött estén a West Midlands Mentőszolgálat este 7.07-kor kapta az első hívást Iqbal családjától. Akkor 5-ös kategóriájúnak regisztrálták az esetet, ami mentőorvos vagy ápoló tanácsára történő visszahívást igényelt. A család nem tudta beemelni az apukát a kocsiba, hogy kórházba szállítsák, és 40 perccel később, amikor az állapota romlott, ismét hívták a 999-et. Ezúttal 2-es kategóriába sorolták, és mentőt küldtek ki, ami sose érkezett meg. Amikor Iqbal már nem lélegzett, a család este 20.04-kor harmadszor is hívta a mentőket. Az irányelvek szerint a mentőnek ezt követően körülbelül hét percen belül ki kell érkeznie, de csak 20.28-kor érkezett meg – részletezte az esetet a Mirror. 

„Hihetetlenül fájdalmas beszélni a történtekről, de eltökéltük, hogy az emberek megismerjék az NHS jelenlegi működését. Mindig azt hittem, hogy ha hívok egy mentőt, amikor tényleg szükségem van rá, akkor az jönni fog. A bizalmam visszavonhatatlanul megtört azon az éjszakán” – nyilatkozta Iqbal özvegye, Sania Rahman, aki logopédusként dolgozik. 

A mentősök több mint 90 percig dolgoztak Iqbalon, sikertelenül. A történtek után a családtól a brit mentőszolgálat elnézést kért. 

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás