„Vissza akarom kapni a családomat” – zokogta az édesapa, aki mindkét gyermekét és a feleségét is egy percen belül elvesztette





Kigyulladt a család otthona, és a gyerekek, illetve az édesanyjuk is odaveszett.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.12.03.
édesapa elektromos kerékpár mesterséges kóma

Zokogva nyilatkozott Scott Peden, aki percek leforgása alatt mindenét elvesztette: az otthonát, a gyermekeit és a feleségét is. Mint kiderült, a tüzet egy elektromos kerékpár akkumulátora okozta, a tűzoltók tehetetlenek voltak a felcsapó lángokkal szemben.

gyertya, gyász,
Fotó: Shutterstock

Scott Peden négy hetet töltött mesterséges kómában a cambridge-i tűz után, míg felesége, Gemma Germeney (31), gyermekei, Lilly (8) és Oliver (4) mind életüket vesztették. Gemma a helyszínen meghalt, míg a két gyerek belehalt sérüléseibe a kórházban.

Scott elmesélte, hogy hetekkel a tűz előtt vásárolta meg az elektromos kerékpárhoz a csereakkumulátort, amelyet aznap este feltett tölteni. Egy hatalmas durranásra riadt a család, és Scott ekkor látta, hogy lángokban áll a ház. Kiugrott az ablakon, és próbálta eloltani a lángokat, míg felesége a gyerekeket igyekezett kimenekíteni. 

A helyszínre percek alatt 30 tűzoltó érkezett, akik megfeszített munkával igyekezték megfékezni a lángokat.

„Rettegek ettől az új élettől, amit a családom nélkül kell elkezdenem. Vissza akarom kapni a családomat, a régi életemet” – zokogta az édesapa. „Úgy jöttem ki a házból, hogy még fel se öltöztem. És mindenem odalett egy pillanat alatt.”

A férfi bokája eltört, törött lábbal próbálta oltani a tüzet, a munka közben pedig még súlyosabb sérüléseket szenvedett. A kórházban azonnal mesterséges kómába helyezték, azt sem tudta, mi történt a családjával. Peden szülei közölték vele a szomorú hírt, hogy felesége, gyermekei és két kutyája is meghalt.

A férfi most azért kampányol, hogy szigorítsák az elektromos kerékpárok akkumulátorának eladását, hogy ne lehessen bármilyen internetes oldalon vásárolni.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás