„Nem akarta ülve várni a halált” – a 21 éves rákos lány csodákat vitt végbe halála előtt





Mindössze néhány nappal a 18. születésnapja előtt tudta meg, hogy rákos.



Megosztás
Szerző: P. E.
Létrehozva: 2023.12.07.
Erin temetés család

Erin Chappellt 2020-ban diagnosztizálták méhszarkómával – a méh izom- és támasztószöveteinek rákos megbetegedésével –, mindössze néhány nappal a 18. születésnapja előtt, és néhány hónappal azután, hogy édesanyjával, Nickyvel közölték, hogy negyedik stádiumú Hodgkin-limfómája van. Nicky és Erin apja, Ian is önálló vállalkozók voltak, így a család táppénz nélkül küzdött azért, hogy anyagilag talpon tudjanak maradni.

gyertya, gyász,
Fotó: Shutterstock

Betegsége ellenére Erin beiratkozott a leicesteri De Montfort Egyetemre, ahol kriminológiát és pszichológiát tanult, abban a reményben, hogy egy nap segíthet a gyerekek mentális egészségének megőrzésében. Hannah Awesome, a család barátja azt mondja, hogy Erin idén szeptemberben ment vissza Leicesterbe, mert elhatározta, hogy „normális életet fog élni”. Az állapota azonban hamarosan romlani kezdett.

Hannah így nyilatkozott a Devon Live-nak : „Erin segíteni akart azoknak a gyerekeknek, akik szorongtak az iskolától. Azt akarta, hogy higgyenek magukban. Nem akarta ülve várni a halált, így idén szeptemberben visszatért az egyetemre. Amikor visszament, egy darabig normális életet akart élni, de csak néhány napig sikerült neki, mert hatalmas fájdalmai voltak. Visszament Devonba az orvosához, majd az iskolába, de sajnos néhány nappal később borzasztóan érezte magát, és a leicesteri kórházban kötött ki. Nagyon intenzív néhány hét volt, kínokkal teli. Erin szüleit felhívták, hogy búcsúzzanak el tőle.”

Miután Erin a múlt héten meghalt, és a családja megpróbálta megszervezni a temetést, de Hannah azt állítja, hogy ez nehéz volt az otthoni gondozás bénító költségei és egy körülbelül 5000 fontba kerülő alapvető temetés miatt. Az édesanya, Nicky mindent átnézett, már ott tartottak, hogy közegészségügyi temetést tartanak, ahol nincsenek virágok, megemlékezés, nem lehetnek jelen családtagok, barátok. Ez azonban összetörte az anya szívét, ezért Hannah úgy döntött, adománygyűjtésbe kezd, hogy Erin megkaphassa azt a búcsút, amit megérdemel. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás