Fogyatékossággal élő embereknek nyújtott segítséget az Élelmiszermentő Központ





Eredményesen zárult az Élelmiszermentő Központ Adventi Jótékonysági Akciója, ezzel pedig több száz értelmi fogyatékossággal élő embernek és családjának sikerült szebbé tenni a karácsony ünnepét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.21.
jótékonykodás Nagy Réka élelmiszermentő központ

Az Élelmiszermentő Központot azzal a céllal hozta létre a kormány, hogy a nagy áruházláncoknál megmaradó élelmiszerek rászorulók részére történő eljuttatást koordinálja, ezzel is csökkentse az élelmiszerpazarlást és óvja a környezetet.

Élelmiszermentő Központ Adventi Jótékonysági Akció
Fotó: Mogyoróssy Márton, Miniszterelnöki Kabinetiroda

A Központ idén első alkalommal indította útjára az adventi jótékonysági adománygyűjtő akcióját, amelyben célul tűzte ki, hogy jobbá és meghittebbé tegyék az értelmi fogyatékossággal élők és családjaik karácsonyát.

A napokban Nagy Réka műsorvezető (aki Insta Storyban egy videót is megosztott az eseményről), a jótékonyság nagykövete és Gyene Piroska az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke, illetve Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója állította össze a több száz csomagot és indította útjára, hogy még az ünnepek előtt megérkezzenek a családokhoz.

A csomagokba azonos minőségű és mennyiségű tartós élelmiszer, például tészta, konzervek, cukor, lekvár, illetve az ünnepi asztalról nélkülözhetetlen szaloncukor került.

A központ és a szervezők köszönik minden felajánlónak és önkéntesnek a segítséget!





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás