Karácsonyi film a Die Hard? A rendező örökre megválaszolta a kérdést

Hosszú vita végére került pont.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.12.25.
karácsony Die Hard film

Bár a Die Hard - Drágán add az életed! akciófilm, és nem a karácsony a központi témája, de egy céges karácsonyi bulin játszódik, emiatt sokan mégis az ünnepi filmes menü elengedhetetlen részének tartják. Ezt támasztja alá az is, hogy a Mafab összeállítása szerint évek óta ez a legnézettebb film karácsonykor.

Fotó: Mafab.hu

Az alkotók azonban hosszú időn keresztül vitatkoztak a kérdésről. Steven de Souza forgatókönyvíró a Twitteren neki szegezett kérdésre azt válaszolta, hogy a film karácsonyi, ugyanakkor a főszereplő Bruce Willis szerint szó sincs erről. Végül az ügyben maga a rendező is megszólalt, aki szerint nem karácsonyi filmnek szánták, de az örömteli hangulat azzá változtatta – írja a LadBible.

Hiába szolgált inspirációul Az élet csodaszép című ünnepi klasszikus, én nem karácsonyi alkotásnak szántam a Die Hardot, de az utóbbi években azzá vált, mivel megvan benne az a „csoda”, ami ehhez szükséges

– fogalmazott John McTiernan.

Legutóbb a filmet jegyző stúdió, a 20th Century Fox is kiadott egy újravágott előzetest, ami a címhez fűzött kommentár mellett is egyértelműen a mű karácsonyi mivolta mellett teszi le a voksot. 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás