Egy férfi 48 évig ült ártatlanul a börtönben, most végre kiengedték





Ügyvédei kártérítési pert fontolgatnak.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.12.23.
börtön ártatlan elítélt

Ártatlannak nyilvánítottak a héten egy amerikai férfit, aki csaknem öt évtizedet töltött börtönben egy olyan gyilkosság miatt, amelyet nem is ő követett el – adta hírül a People magazin.

Fotó: Pexels/RNDE Stock Project (Képünk illusztráció)

A most 71 éves Glynn Simmonst egy italbolti eladó meggyilkolásáért zárták rácsok mögé 1975-ben. Fegyveres rablás során elkövetett emberölés vádjában találták bűnösnek, és halálra ítélték, csak az volt a szerencséje, hogy Oklahomában nem sokra rá eltörölték a halálbüntetést, így az ítéletét életfogytiglani börtönbüntetésre módosították.

A 22 évesen bebörtönzött férfit ügyvédei szerint egy hamis tanúvallomás alapján ítélték el annakidején, évekkel később azonban más szemtanúk is előkerültek, akik megerősítették, hogy Simmons a rablógyilkosság idején egy másik város biliárdtermében szórakozott. Ezek alapján az elítélt perújítást kért, ennek lett a végeredménye a mostani felmentő ítélet. 

Keddi szabadon bocsátásáig összesen 48 évet, egy hónapot és 18 napot ült ártatlanul, amivel ő az Egyesült Államok modern kori történelmének leghosszabb időre jogtalanul bebörtönzött elítéltje. Ügyvédei azt fontolgatják, hogy pert indítanak az állam ellen, kártérítést követelve a börtönben töltött közel ötven esztendőért.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás