RETRO RÁDIÓ

Alulmaradt a főváros a leesett hómennyiséggel szemben

Úgy látszik, semennyi idő nem elég a téli hóra való felkészüléshez.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.07.
Módosítva: 2023.12.07.
káosz Karácsony Gergely közlekedés havazás Budapest

Szerdán az esti órákban kezdődő havazás, valamint a múltkori fiaskó miatt sokan azt gondolhatták, hogy a fővárosnak elegendő ideje volt arra, hogy felkészüljön a téllel járó havazásra. A budapestiek beszámolói alapján azonban sajnos ezúttal sem a pozitív tapasztalatokról hallhattunk.

IMG_9535
A havazás miatt a megállók és a zebrák is csúszósak voltak – Fotó: Origo

Csütörtökön, a reggeli órákban meglehetősen nehéz volt egyik helyről a másikra eljutni. A leesett hómennyiség több helyen lassította, megbénította a baloldali vezetésű főváros közlekedését.

A BKK tájékoztatása szerint a 922-es éjszakai járat az Országos Korányi Intézet és Budakeszi, Dózsa György tér között nem közlekedett, a 972-es és a 972B jelzésű éjszakai járatok útvonalát pedig módosítani kellett a havazás miatt. Azaz már a havazás kezdetekor akadtak problémák.

Vitézy Dávid magyar közgazdász, közlekedési és városmobilitási szakértő, korábbi közlekedésért felelős államtitkár már szerda este arról posztolt közösségi oldalán, hogy megbukott a főváros közlekedése:

20:00-tól Egyenes beszéd élőben az ATV-n – addig még le kell küzdeni némi hóakadályt, a 21-es buszok zöme a Svábhegyen áll elakadva, Fogaskerekű eleve nem is jár, de drukkoljatok, hátha sikerül.

IMG_9648
Jó, hogy nyakukat nem törték a gyalogosok a lefagyott megállóban – Fotó: Origo

A helyzet csütörtök reggelre tovább romlott. Problémák akadtak az 1-es, a 2-es, a 2B, a 3-as, a 24-es és a 37A villamosok vonalán. Az autóbuszok közül járatkimaradásokra, elterelésekre hívták fel a figyelmet a 60A, a 60B, a 65-ös, a 65A, a 157-es, a 157A, a 191-es és a 219-es autóbuszok vonalán. Hosszú ideig gondokkal küszködtek emellett a H6-os és a H8-as HÉV-ek vonalain is.

A Budapesten élők még a forgalmasabb kerületekben is azt tapasztalták, hogy lépésben lehet haladni, ha egyáltalán ezt haladásnak lehet nevezni.

Ez elképesztő, hogy ennyire nem törődnek a fővárosiak testi épségével

– mérgelődött reggel 8-kor az Örs vezér terén Dániel.

Munkába igyekeznék, de a csigaversenyen is veszítenék, annyira lassan lehet csak menni, egyáltalán nem takarították el a havat, ráfagyott az aszfaltra és le se szórták. Ez így életveszélyes! Itt szerintem a fővárosnak vagy a kerületnek kellene gondoskodnia a csúszásmentesítésről, de arra bezzeg nem jut pénz!

 

Alig néhány napja volt a trolibuszt betolós incidens, amikor diákok tolták a hóban az egyik elakadt trolibuszt, de azóta sem sikerült úrrá lenni a tél okozta nehézségeken: továbbra is leküzdhetetlen nehézséget jelent a főváros baloldali vezetésének a hó.

A jelek szerint semmiből nem tanul Karácsony, legalábbis ez látszik abból, hogy miként kezelik azt a helyzetet, ha leesik néhány centi hó Budapesten:

 

 

Ezeket olvastad már?
„Szerető, gyengéd és gondoskodó volt” – 3 éves fiú hunyt el a horror traktorbalesetben

„Szerető, gyengéd és gondoskodó volt” – 3 éves fiú hunyt el a horror traktorbalesetben

Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték

Fehér ruhás hölgy kísért a kastélyban, többen is látni vélték

Megint elvitték az ötös lottó főnyereményét, 200 millió volt a tét

Megint elvitték az ötös lottó főnyereményét, 200 millió volt a tét

Halálfélelemben éli mindennapjait Ágnes, az utcára sem mer kilépni Budafokon

Halálfélelemben éli mindennapjait Ágnes, az utcára sem mer kilépni Budafokon

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás