„Méhen belül elkezdett fogyni Jocika” – rémálommá vált Evelin terhessége

A legtöbb nő háborítatlan, mesébe illő szülésről álmodik, ám ez nem mindenkinek adatik meg. Evelin két gyermeket is a világra hozott, ám csak kicsin múlott, hogy egyik sem torkollott szörnyű tragédiába.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2023.11.26.
gyermek édesanya ciszta zárójelentés orvos

A 29 éves Evelin mindig is mesébe illő reményeket dédelgetett magában arról, hogyan ad majd életet születendő gyermekeinek, ám a sors egészen más történetet tartogatott számára. Evelin ma két egészséges és gyönyörű gyermek édesanyjaként emlékszik vissza a rémálomba illő történésekre.

Evelin ma két gyermek édesanyja – Olvasói fotó

A bakonycsernyei nő első terhessége problémamentes volt, ám a szülés közben komplikáció lépett fel.

Luca nagy baba volt, és elakadt a szülőcsatornában

— kezd bele pokoli történetébe Evelin, akinek gyermekének világrajövetelét végül vákuum segítségével kellett megoldani.

A vákuum használatának következtében elrepedt a méhnyakam, ami miatt veszélybe került az életem

– emlékezik vissza Evelin, aki akkor azt gondolta, nincs annál szörnyűbb, mint amikor azon kell aggódnia egy édesanyának, láthatja-e valaha gyönyörű és egészséges gyermekét, akit azonnal elválasztottak tőle. Sajnos Evelinnek négy év múlva rá kellett döbbennie, hogy bizony van ennél is szörnyűbb. Második terhessége sak a rendszeres orvosi vizsgálatoknak köszönhetően nem végződött szörnyű tragédiával. Az első szülés traumája után Evelin úgy döntött, ragaszkodik a programcsászárhoz, amihez pszichiátere szakvéleménnyel is hozzájárult.

A terhességem huszadik hetében jártam, amikor az orvosok azt mondták, hogy Jocika kisebb, mint kellene, majd a nőgyógyász észrevett egy cisztát a méhlepényem felületén

– eleveníti fel a fájdalmas emlékeket az édesanya.

A kis Jocika életét sürgősségi császármetszéssel mentették meg – Olvasói fotó

Több orvos is megnézett, és a harmadik azt mondta, ő ilyet még nem látott. Nagyjából nyolc-kilenc cisztát fedezett fel a méhlepényemen, és ekkor kezdődött a rémálom.

Evelint elküldték egy vérvizsgálatra, amelynek eredménye szerint szervezetében jelen van a gyermeke életét fenyegető lepkehimlő, ám szervezete nem termel ellenanyagokat. Evelin megdöbbenésére ekkor AIDS-tesztre küldték el, ami borzalmas megrázkódtatást okozott az édesanyának.

Egy teljes héten át sírtam, hogy énmiattam fog meghalni az egész családom

– emlékszik vissza Evelin, akiről bebizonyosodott, nem HIV-pozitív, sőt a következő véreredménye már a lepkehimlőt sem mutatta ki. A ciszták felfedezése utáni sokadik ultrahangon azonban kiderült, mi a valódi probléma.

Kiderült, hogy nemcsak hogy kisebb az elvártnál, de elkezdett fogyni, vagyis beindult a méhen belüli végzetes sorvadás

– idézi fel Evelin a szörnyű pillanatot, amikor orvosai azzal szembesítették, életmentő császármetszésre van szükség ahhoz, hogy Jocóka életben maradjon.

36 hetes terhes voltam, amikor befektettek a sürgősségi császárra, és megszületett Jocika, aki csont és bőr volt

– emlékszik vissza az édesanya, aki összehasonlításképpen elárulta, Luca 49 centisen 3620 grammal született, míg Jocika 48 centisen mindössze 1840 grammal.

A parányi súlya miatt inkubátorba fektették, és szépen lassan anyatejjel és tápszerrel táplálva visszanyerte a súlyát. Ma már 3 hónapos és négy és fél kiló, ráadásul boldog és egészséges

– zárja büszkén Evelin, aki úgy érzi, ezek a szörnyű események aggódó édesanyává formálták őt, ám abban bízik, mielőbb sikerül túltennie magát ezen a súlyos próbatételen. Az édesanya zárójelentésén az szerepelt, hogy feltehetőleg a ciszták miatt a méhlepény elveszítette szerepét, így az képtelen volt táplálni a gyermeket. Evelin abban bízik, hogy története más szülőknek is reményt ad, hogy kellő odafigyeléssel megmenthető egy apró élet.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás