„Ez egy rémálom” – Naponta 10 rohamot él át a 8 éves kisfiú, aki sosem lesz tinédzser





Betegsége miatt mindennap olyan sok rohamot él át egy fiú, hogy az orvosok szerint, nem fogja megélni a tinédzserkort.



Megosztás
Szerző: K. C.
Létrehozva: 2023.11.19.
Módosítva: 2023.11.19.
édesanya roham kórház kisfiú

Caleb McCarthy teljesen normális kisfiú volt, aki egy normális életet élt, amíg négy évvel ezelőtt egyik napról a másikra rohamok nem törtek rá. Azóta anyukája, Kirsty Rosser és párja, Stewart McCarthy minden mozdulatát felügyelik, hogy biztosak legyenek abban, nem fullad meg egy-egy epizódban.

kórház
Képünk illusztráció Fotó: Pexels

Anyukája mind a mai napig emlékszik Caleb első rohamára. Éppen a cardiffi szalonjában dolgozott, amikor az apja felhívta, hogy siessen haza, mert Calebnek megállás nélkül rohama van, és kórházba kellett szállítani.

„Teljesen sokkoló volt. Korábban soha nem volt rohama, és alig volt beteg. Azon az éjszakán 20 rohama volt, és azóta sem szűntek meg” – emlékezett vissza Kirsty, majd hozzátette: „Caleb olyan gyakran és olyan hevesen kapott rohamot, hogy néha elkékült, mert nem tudott levegőt venni. Megkérdeztük, hogy vajon túléli-e a tinédzserkorát, és azt mondták, hogy az esélyek nem túl jók. Sosincs esélye arra, hogy felépüljön az előző rohamából, mielőtt újabb rohama lenne. Ez egy rémálom.”

Az orvosok sok tesztet végeztek már Caleb agyán, de nem találták meg, hogy mi a baja. Stewart elhatározta, hogy segít a fián, és egy amerikai orvost keresett fel. Dr. Tomycz diagnosztizálta Calebnél a fokális kortikális diszpláziát, az epilepszia egy olyan típusát, amely a homloklebenyben jelentkezik, az agy rendellenessége miatt. Caleb három hétig kórházban maradt az Egyesült Államokban, miközben két műtéten esett át, hogy eltávolítsák a sérült agyszövetet.

Calebnek most körülbelül 10 rohama van naponta, és arra szorul, hogy az édesanyja egy ágyban aludjon vele, mert így tarják kontroll alatt a rohamokat. A nap nagy részében sisakot visel, mert az egyensúly érzékét is rég elvesztette már – írja a Mirror. 





 





Ezeket olvastad már?
Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Gyurcsány Ferenc hírt adott magáról

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Új párjával ölette meg exét a 19 éves lány

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

Egy monacoi bankszámlára is került a Lánchíd-pénzből?

CPAC: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

CPAC: Létrejött a nemzeti erők nemzetközi összefogása

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás