Nem mert napozni sztómazsákja miatt egy 24 éves lány: rettegett attól, mások mit gondolnak róla





2020 óta ez volt az első alkalom, hogy üdülhetett, mégis félve ment el rá.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2023.10.02.
Tenerife sztómazsák nyaralás

Kristy Herron három évig küzdött az életben maradásért. Az idei nyár hosszú évek óta az első alkalom volt számára, amikor végre lazíthatott. Ennek ellenére fenntartásokkal ment pihenni Tenerifére, ugyanis nem mert napozni sztómazsákjának köszönhetően, ami bikiniben feltűnően látható volt. 

tengerpart
Nyaralása során nem mert kifeküdni a tengerpartra napozni. Fotó:  Pixabay

A 24 éves fiatal nő azonban leküzdötte félelmét, és kifeküdt a napra

Ez a bátorság azonban majdnem eltűnt, amikor is arra lett figyelmes, hogy egy idősebb férfi rá mutogat. Azt hitte kineveti őt, ám az ellenkezője történt. Az ismeretlen egyszer csak felemelte a pólóját, és megmutatta Kristy-nek: neki is sztómazsákja van. 

Mivel ez az első nap történt, a nyaralás többi része teljesen nyugodtan zajlott. Úgy sétáltam a tengerparton, mintha semmi problémám nem lenne az egész világon, nem érdekelt semmi. Egyszerűen csak örültem, hogy az életem egy kicsit újra egyenesbe ért, és úgy élhetek, ahogy egy átlagos 24 éves lány éli a mindennapjait. Egyszerre voltam izgatott, és ideges azok után, hogy mit éltem át idén.

 - mesélte. Rendkívül boldog volt, ugyanis volt egy olyan pont még a nyaralása előtt, amikor azt gondolta nem lesz képes elmenni Tenerifére, olyan szinten rettegett mások véleményétől. Aztán rájött, hogy mennyi mindent túlélt már. 

Kristyt 2020-ban fekélyes vastagbélgyulladással diagnosztizálták, ami egy rendkívül krónikus, és fájdalmas betegség, aminek akár komoly szövődményei is lehetnek. Az egész úgy kezdődött nála, hogy otthon volt, amikor hirtelen borzalmas gyomorgörcsei keletkeztek, majd úgy érezte wc-re kell mennie. Szülei ezt követően kórházba vitték, mivel jelentős mennyiségű vér keletkezett a fiatal lány székletében. 

Az ezt követő három évben több fajta gyógyszert is felírtak neki, de egyik sem segített, teste mindegyiket elutasította. Minden eltelt nap egy rémálom volt. Nem evett, nem aludt, és rettegett elhagyni a házat, mert félt, hogy máshol nem érne időben a mosdóba. A lány 3 éven keresztül nem mozdult ki az otthonából, naponta nagyjából 20 alkalommal járt vécére. 

Idén februárban olyan súlyos lett a helyzet, olyan szinten begyulladtak Kristy belei, hogy a sürgősségire került, ahol a doktorok egy végső megoldást ajánlottak számára, a sztómazsákot. Úgy vélték ez az egyetlen, ami segíthet neki, ha már egy gyógyszer sem hat - írja a Mirror

A sztóma kialakítása lehetővé teszi a vékonybélen (ileosztóma), a vastagbélen (kolosztóma) vagy a húgyúti rendszeren (urosztóma) ürülő tartalom elvezetését. Az eljáráshoz műtétre van szükség, mely során megnyitják a hasfalat, oda illesztik a zsákot. Kristy szerint ez volt a lehető legjobb, ami történhetett vele, ugyanis ezt követően rögtön megszűntek nyomorult napjai, és újra elkezdhette élni az életét.





 





Ezeket olvastad már?
Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás