Járóképtelen, nagybeteg lányával keres albérletet a kétségbeesett édesanya





Eliza és édesanyja utcára kerülnek, ha nem találnak albérletet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.14.
esély élet lakás albérlet

A 9 éves Molnár Eliza-Viktória 32 hetesen oxigénhiányos koraszülöttként jött a világra, az édesanyjának pedig pár hónapon belül feltűnt, hogy kislánya nem fejlődik olyan ütemben, mint a többi vele egykorú gyerek. Azonnal orvoshoz fordult, ahol agyi bénulást azonosítottak nála. Emiatt súlyos mozgás és idegrendszeri károsodást is szenvedett. Édesanyja mindent megtesz azért, hogy a kislány esélyt megkapjon egy teljes életre, most viszont hatalmas bajba kerültek. Ha nem találnak időben albérletet, utcára kerülnek.

Eliza extrém autista (Fotó: Metropol)

Czakó Mónika immár 9 éve neveli egyedül beteg kislányát. Bár az asszony mindent megtesz azért, hogy Elizának mindene meglegyen, amire szüksége van, sokszor az emberekhez fordul segítségért.

„Rengeteg kiadásunk van. Magánkezelésekre hordom, rengeteg vitamint szed, fájdalomcsillapítót, tápszert, pelenkát kell vennünk” – sorolta az édesanya.

Legutoljára egy genetikai vizsgálaton jártak Debrecenben, ahol megállapították, hogy a kislány extrém autista.

Az agyi károsodása miatt nem tud járni. Megkapaszkodva feláll és tesz is pár lépést, de ennyi. Mostanában már önbántalmazó is, a kezeit harapdálja. Egyre súlyosabb a helyzetünk, sajnos.

– mesélte Mónika.

Mónika és Eliza jelenleg új otthont keres, egy olyan lakást, amely földszinti, hogy a kislányt kényelmesen lehessen haza vinni nap mint nap.

Mivel a kislányom nem tud járni, az emelet szóba sem jöhet. Rengeteget gyaloglok vele a gyógyszertárba, boltba, fejlesztésekre. Az emberek viszont nagyon előítéletesek. Amint megtudják, hogy Eliza beteg, azonnal jönnek a kifogások.

– mondta el az édesanya a Borsnak.

Elmondása szerint többször is előfordult, hogy telefonon egyeztetett egy időpontot a főbérlővel, viszont addig már nem jutottak el, hogy meg is nézze a lakást.

Nekünk egy kis konténerház is megfelelne, nem szeretnénk senki terhére lenni. Elegem van a megkülönböztetésből, mert ez az. Az emberek képtelenek elfogadni egy autista gyereket. Bárhová elköltöznénk, csak legyen egy saját kis otthonunk, ahol ketten békességben tudunk élni Elizával.

– fejtette ki véleményét.





 





Ezeket olvastad már?
Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

Tragédiába fulladt a szex az első randin, meghalt egy 19 éves lány

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás