„Én már az éjszakai műszakot sem vettem fel” - Rettegnek a ceglédiek a TBC-s betegek miatt





Többen kapták el a betegséget. Az egyik beteg állapota információink szerint súlyos.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.08.
betegség agyhártya tbc

Az Infineon Technologies multinacionális cég közölte, hogy négy tuberkulózis (TBC) fertőzöttet azonosítottak a ceglédi gyárukban. A cég tájékoztatása szerint az esetek egy kollégájuk szeptember végi TBC-diagnózisával kezdődtek. A fertőzött személlyel kapcsolatba került több mint 150 kolléga megvizsgálása során még további három esetet azonosítottak. A helyieket hideg zuhanyként érték az esetek.

Csepfertőzéssel terjed Fotó: Pixabay illusztráció

Kezdődő TBC járvány?

A ceglédieket teljesen ledöbbentette az eset. A TBC egy súlyos szövődményekkel járó betegség, aminek visszaszorításában nagy szerepe volt a védőoltásoknak. A gümőkór cseppfertőzéssel terjed, így kaphatta el még három dolgozó. Ez a betegség hazánkban már csak a rossz körülmények között élőknél fordul elő, de a súlyos, azonnali tünetekkel járó lefolyás ellen véd az oltás. A cég ugyanakkor kiemelte, hogy a munkavállalói közül a túlnyomó többség be van oltva a TBC ellen. A cégnél azonban dolgoznak külföldiek is, akik esetleg nem voltak beoltva, így ők jobban ki voltak téve a fertőzésnek.

A dolgozók is rettegnek

Voltak olyan dolgozók, akik úgy döntöttek, nem veszik fel a munkát, amíg a helyzet le nem csillapodik, hiszen információjuk szerint az egyik beteg már súlyos, életveszélyes a TBC okozta agyhártya gyulladással van mesterséges kómában. Megtudtuk azt is, hogy az érintett betegek, nagyon fiatalok, a húszas éveikben járnak. Egy neve elhallgatását kérő nő lapunknak elmondta:

Én már az éjszakai műszakot nem vettem fel mert gyermekeim vannak és beteg anyukám, akiknek nem szeretnék bajt okozni. De nem enged a párom sem.

Elmondta még azt is, hogy a lélegeztetőgépen lévő beteg egy lány, aki napokig dolgozott úgy, hogy csúnyán köhögött és még a kámzsáját is levette.

Nem fog tovább terjedni

A vállalat további intézkedéseket és információkat ígért a helyzet követésére, és az egészségügyi hatóságokkal együttműködve a fertőzés terjedésének megelőzésén fognak dolgozni. Az Infineon Technologies elkötelezett a dolgozók egészségének és biztonságának védelme iránt, és minden tőlük telhetőt megtesznek a fertőzés további terjedésének megakadályozására.

 





 





Ezeket olvastad már?
Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

„Lövöldözik felénk” -  Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

„Lövöldözik felénk” - Fegyveres férfi tartja rettegésben Üllő egy utcáját

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Kitálalt a korábbi űrhajós: sokkoló dolgokat mondott az idegenekről

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Meghozták a fájó döntést a kis Maddie szülei: azonnal elhagyták a várost

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás