Meghalt egy turista a népszerű kirándulóhelyen, figyelmeztetést adtak ki a hatóságok





Az 55 éves férfi túrázás közben lett rosszul, majd hunyt el. A hatóságok szeretnék elkerülni az újabb tragédiát, ezért most a kirándulókhoz fordultak.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.09.13.
baleset Grand Canyon rendőrség

Felfoghatatlan tragédia történt Grand Canyonban: egy 55 éves férfi túrázás közben az eszméletét vesztette, majd meghalt. A kiránduló egy nap alatt próbálta teljesíteni az egyik legnehezebb túraútvonalat, ráadásul a legnagyobb melegben.

Grand Canyon kirándulóhely
A Grand Canyonban érte a halál a túrázót Fotó: Pixabay

A virginiai Manassasból származó Ranjith Varma még szeptember 9-én délután próbálta meg a South Rimtől a North Rimig terjedő útvonalat megtenni, amikor a Cottonwood Campgroundtól körülbelül másfél kilométerre délre elvesztette az eszméletét a Grand Canyonban.

A hatóságok helyi idő szerint délután 14 órakor kaptak egy bejelentést, miszerint egy túrázó bajba került. Ezután elindultak a megmentésére, amelyhez földi és légi egységeket is bevetettek. Varmára végül kirándulók találtak rá, akik megpróbálták újraéleszteni őt, de később a helyszínre kiérkező mentők sem tudtak már rajta segíteni.

Az eset kapcsán a hatóságok ismét felhívták a figyelmet arra, hogy a nyári kánikula miatt még az árnyékban is rendkívül magas lehet a hőmérséklet a Grand Canyon területén. Emiatt nyomatékosan azt tanácsolják a látogatóknak, hogy délelőtt 10 és délután 4 óra között ne induljanak el kirándulni – írja a Foxnews.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás