RETRO RÁDIÓ

Magyarország nem kér a migránskvótából

Naponta 5000 ember érkezik erre az olasz szigetre.Megosztás
Szerző: ripost
Létrehozva: 2023.09.23.
kancellár Ursula von der Leyen Angela Merkel elnök

Magyarország kormánya ezúttal egy viedóval foglalt állást a migránsok kötelező szétosztása, a migránskvóta ellen.

Naponta akár 5 ezer migráns is érkezhet Lampedusára. Az Európai Bizottság elnöke ismét azt szorgalmazta, hogy ezeket az illegális migránsokat vegyék át a tagállamok. Magyarország továbbra sem kér a kötelező kvótából!


 

Szakértők szerint ez nem jelent mást, mint hogy a brüsszeli vezetés továbbra is megszervezni akarja a bevándorlást, nem pedig megállítani.

A Migrációkutató Intézet kutatója is a rekordmagas érkezésekre hívta fel a figyelmet az M1-en. Tóth Klaudia hangsúlyozta: Lampedusa helyi lakossága 6000-re tehető, míg múlt héten volt olyan nap, hogy 7000 illegális migráns kötött ki a szigeten.

„Nem azért küzd az új migrációs paktum, hogy még a külső határokhoz se érjenek el ezek az emberek, hanem, hogy a már megérkezetteket hogyan osszák le a tagállamok között. Ami nem egy jó stratégiai üzenet, hanem egyfajta meghívóként is értelmezhető”. – mondta Tóth Klaudia.

Szakértők rámutatnak: Ursula Von der Leyen nem a határokat akarja megvédeni, hanem szervezett bevándorlást akar. A migránsoknak szerinte biztonságos humanitárius folyósokat kell létrehozni, hogy ne kelljen az emberkereskedőkre bízniuk az életüket és aztán szabadon jöhessenek Európába..

A migránsok áthelyezése Lampedusa szigetéről nem jelentené a helyzet megoldását, Lengyelország is ellenzi, hogy Európába beengedjék az illegálisan érkező bevándorlókat – hangsúlyozta Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a közösségi médiában.

Az olasz Lampedusára érkező afrikai fiatal férfiak ezrei nem háborús menekültek, hanem a német nyitott ajtók politikája által felbuzdított, követelőző és gyakran veszélyes emberek – írta Morawiecki Facebook-oldalán.

„Olaszország déli határán Európa destabilizálására tett újabb kísérlet történik”

– fogalmazott a lengyel kormányfő, és Angela Merkel volt német kancellár migrációs politikája katasztrofális következményének nevezte a jelenlegi vészhelyzetet.

Morawiecki szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke konokul nem ismeri fel a brutálisan egyszerű igazságot, hogy Németország és az EB óriási hibát követett el.

A miniszterelnök hangsúlyozta: Lengyelország határozottan ellenzi, hogy beengedjék Európába az illegálisan csempészett bevándorlókat. Úgy látja: a migránsok átirányítása más uniós tagállamokba nem oldaná meg a katasztrófát, közben a brüsszeli elit egyetlen ötlete éppen a bevándorlók elosztását célozza.

Ez viszont olyan, mintha „benzinnel próbálnák tüzet oltani” – közölte Morawiecki, majd leszögezte:

Lengyelország nem engedi be az illegális bevándorlókat.

A miniszterelnök bejegyzésben a fő lengyel ellenzéki pártot, a Polgári Platformot is bírálta, amiért az általa irányított kormány 2015-ben beleegyezett az akkori uniós migránselosztási kvótába.

A migráció az október 15-i parlamenti választásokat megelőző kampány egyik témája. A választások napján a jelenlegi kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt kezdeményezésére népszavazást is tartanak, amelynek egyik kérdése a menedékkérők uniós tagországok közötti elosztását célzó, a varsói kormány által ellenzett brüsszeli javaslatra vonatkozik.

Jaroslaw Kaczynski lengyel kormányfőhelyettes, a PiS elnöke egy szerdán megjelenő interjú vasárnap előzetesen ismertetett részletében

az illegális bevándorlók következetes visszatoloncolását

jelölte meg a migrációs válság egyetlen hosszú távú megoldási lehetőségeként. Fontosnak nevezte a származási országokban nyújtandó segítségnyújtás becsületes programjának kidolgozását is.

Ursula von der Leyen EB-elnöka múlt  vasárnap látogatott Lampedusára, azt követően pedig együttműködést ígért az európai és olasz hatóságok között a migráció okozta vészhelyzetben, és tízpontos akciótervet ismertetett. Ennek keretében azt  javasolja, hogy az olasz szigetre eljutott embereket – – szállítsák el más uniós tagállamokba. Vagyis a migránsok kötelező szétosztását szorgalmazta.

Ezeket olvastad már?
Nincsenek szavak arra, ahogy ezzel a kiszolgáltatott lánnyal elbántak a kórházban

Nincsenek szavak arra, ahogy ezzel a kiszolgáltatott lánnyal elbántak a kórházban

Disznókkal etették meg a testet: gyomorforgató, meddig süllyedtek a bűnözők

Disznókkal etették meg a testet: gyomorforgató, meddig süllyedtek a bűnözők

Döbbenetes bizonyítékot találtak a rettegett szörnyeteg létezésére

Döbbenetes bizonyítékot találtak a rettegett szörnyeteg létezésére

"Nehéz lesz holnap bemenni az osztályodba" - szívszorító szavakkal búcsúztak el a tóba fulladt Bálinttól

"Nehéz lesz holnap bemenni az osztályodba" - szívszorító szavakkal búcsúztak el a tóba fulladt Bálinttól

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás