Drámai vallomás a brit katonától: ez volt a legelviselhetetlenebb a számára





Shaun Pinner sok mindent átélt a fogság alatt. Volt, amit nagyon nehezen emésztett meg.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.24.
kendőzetlen őszinteség brit katona háború

Drámai vallomást tett egy brit katona, aki az ukrán frontvonalon harcolt a háborúban, és az egyike annak az öt brit katonának, akik tavaly szeptemberben szabadultak ki az orosz fogságból egy fogolycserét követően.

Borzalmas kínokat élt át a brit katona – Fotó: ARIS MESSINIS / AFP

A Bedfordshire-ből származó férfi a reguláris katonai egységeknél szolgált Mariupolban, mielőtt elfogták őt az oroszok Kelet-Ukrajnában. A katona most egy interjúban részletesen beszámolt arról, milyen atrocitásokat kellett átélnie. Shaun Pinner elárulta, hogy a fogva tartói azt szerették volna, hogyha tájékoztatja a világot az ott zajló eseményekről, így ragaszkodtak ahhoz, hogy felhívhassák egy brit újság szerkesztőségét.

A brit katona elmondta, hogy gyorsan kellett gondolkodni, és végül a Sunt ajánlotta, akik szerencsére hamar fel is vették a telefont.

Halálra rémült

Azt mondták nekünk, hogy a maximális büntetés akár 20 évig terjedő börtönbüntetés vagy halálbüntetés. Haza akarunk jönni. Halálra vagyunk rémülve

– emlékezett vissza a történtekre Shaun Pinner, aki hozzátette, hogy a beszélgetésük a fogva tartóik mellett zajlott.

A Külügyminisztérium tanácsára a The Sun egyetlen interjút sem közölt, amelyet Shaun adott nekik, amit nehéz volt betartani, mert a katona nyilvánvalóan krízishelyzetben volt eközben.

„Elvágják a torkom”

A fogva tartók nem csak az életfogytiglani börtönbüntetéssel fenyegették meg őt. Ennél sokkal súlyosabb dologra készültek, ami még jobban megrémítette őt.

Elvágják a torkom, és videót küldenek róla az anyámnak. Nehéz volt. El kellett döntenem, hogy ha meg fogok halni, akkor nem fogok a hátamra borulni és ezzel gyengeséget mutatni” – fejtette ki a brit katona, aki ma a NATO-csapatok kiképzésében segít.

A 49 éves férfi továbbá azt is elmesélte, hogyan bántak vele és a marokkói rabtársával, Ibrahim Sadunnal az őrök.

Csuklyában vonszoltak fel minket az emeletre, ahol gumibottal vertek, miközben nekilöktek a falnak, olyan erővel, hogy mindig visszapattantunk róla, majd ezután néhány percre a zuhany alá vittek minket. Aztán kapucninknál fogva ledobtak minket a lépcsőről, megvertek, és csuromvizesen visszahurcoltak minket a cellánkba

– írta le az őrök kínzási módszerét a katona.

Shaun Pinner hat hónapnyi megpróbáltatás és kínzás után hazatérhetett. Amikor felszállt a gépre, előtörtek belőle az érzelmek, előrehajolt a székben, a fejét a kezébe temette és csak zokogott, miközben a feleségére, Larysára és a fiára gondolt. Emellett azt is elképzelte, ahogy megöleli az édesanyját a repülőtéren – számol be róla a Sun.





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás