Dráma a játszótéren: Patkány harapott meg egy kislányt Kapuváron





Egycentis sebet ejtett egy kislány bokáján egy patkány, miközben odakint játszott testvéreivel. Az anyuka rögtön orvost hívott a kislányához.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2023.09.16.
patkány ügyeletes orvos anyuka

Egy csapat gyerek játszott gyanútlanul Kapuváron a Veszkényi utcában lévő lakótelep mögötti füves területen, amikor sírásra lett figyelmes egy nagymama. Gazdag Alexandra kislányánál törött el a mécses, mert lábon harapta egy patkány.

Pet,Rats,On,A,Wooden,Background
Patkány ejtett sebet egy kislány lábán ( A kép csak illusztráció) Fotó: George Dolgikh / Shuttertock

Az anyuka rögtön orvost hívott a kislányához

Az édesanyát, amint hazaért a munkából, a lányai azzal fogadták, hogy „egy hatalmas egér” rohant oda hozzájuk, miközben a fűben játszottak, és beleharapott testvérük bokájába. Az anyuka azonnal hívta az ügyeletes orvost.

Egycentis sebet ejtett a patkány

Alexandra azonnal kihívta az ügyeletes orvost. A patkány egy egycentis sebet ejtett a kislány lábán, akinek így veszettség elleni oltássorozatra volt szüksége. 

A park mellett vágják a sűrű növényzetet, megeshet, hogy ott élnek, így ez is lehet az oka annak, hogy a patkányok előmerészkedtek

– mondta az anyuka a Kisalföldnek.

A Kapuvári Polgármesteri Hivatal tájékoztatta a lapot, hogy hozzájuk az ügyben bejelentés nem érkezett a lakosság részéről. Minden évben kétszer, tavasszal és ősszel megtörténik a patkányirtás a csatornákban elhelyezett eszközökkel, amelyet az Agro Profi Kft. szakemberei végeznek. Márciusban meg is történt a tavaszi tisztítás, és szeptember végén lesz esedékes a következő. A város vezetése felhívja a lakosság figyelmét, hogy amennyiben bárki rágcsálókat lát az utcán, fészket talál, forduljon az önkormányzathoz és tegyen bejelentést, mivel ebben az esetben az adott helyen egyedileg is elrendelik a kártékony állatok irtását. Amennyiben lakóházon belül tapasztalnak ilyet, azon terület megtisztítása a társasház, az ingatlan feladata. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás