Véletlenek sorozata mentette meg az epilepsziás nő életét Miskolcon





Egy idegen nő mentette meg a fiatal lány életét a miskolci buszon.



Megosztás
Szerző: FaIv
Létrehozva: 2023.08.10.
busz Miskolc roham epilepszia

Epilepsziás rohamot kapott egy fiatal nő Miskolcon, az egyik helyközi járaton. Egy véletlennek köszönhetően pont ezen a buszon utazott egy hölgy, aki azonnal felismerte a tüneteket, és a segítségére sietett a bajba jutottnak. Az eszméletlen lánnyal a busz egy teljes megállót utazott. Végül a mentősök szállították el a súlyos állapotban lévő nőt.

Kórházba szállították a rohamot kapott fiatal nőt / Fotó: Facebook

A hölgy segítségére siető Csoma Ildikó munka után elindult a Villanyrendőrnél található buszmegállóba, de mivel tíz percet kellett volna várnia a buszra, ami hazaviszi, úgy döntött, hogy egy megállót lesétál a Népkertig, és ha szerencséje van, a 20-as buszjárat hamarabb érkezik majd.

„Még szinte fel se szálltam az emberekkel teli buszra, hátranéztem és láttam, hogy egy harmincas éveiben járó nő alatt összerogytak a lábai. A mellette álló hölgy, azonnal odébb is ment tőle” – kezdett bele a mesélésbe Ildikó, aki elmondta, hogy először azt hitte, hogy a két nő együtt van, és az ingatag lábakon álló hölgy pedig szellemileg sérült, de hamar rájött, hogy nem ez a helyzet.

A lány szeme kezdett felakadni, majd hirtelen a földre zuhant és elkezdett rángatózni! Rögtön tudtam, epilepsziás rohama van

– folytatta Ildikó, akinek szerencsére az általános iskolában volt egy epilepsziás osztálytársa, így pontosan tudta, hogy mit kell ilyenkor tenni. 

Próbáltam oldalra fektetni és a fejét is oldalra fordítani, de sajnos egyedül nem ment. Közben végig kiabáltam, hogy van-e a buszon orvos vagy egészségügyi dolgozó, de senki sem reagált

– idézte fel a történteket felháborodva, majd hozzátette, legtöbben csak nézték, mi történik, de még csak a buszvezetőnek sem szóltak. Végül egy középkorú nő és egy idős bácsi érkezett a segítségére.

„A nő azonnal hívta a mentőket. Közben a busz megérkezett a következő megállóba, ahol mindenki azonnal leszállt a buszról, mintha mi sem történt volna… Ekkor vette észre a buszvezető, hogy mi történik” – részletezte.

A nő közben végig tartotta a kapcsolatot a mentőkkel, akik instrukciókkal látták el őket.

Közben elmúlt a roham és jött az agresszív stádium. Alig bírtuk lefogni a lányt, pedig szegénynek már a szája is vérzett. Lassan magához tért, kiderült, hogy nem vette be aznap az epilepszia elleni gyógyszerét

– sorolta.

Végül sikerült megnyugtatniuk a lányt, akiket a mentők szállítottak kórházba. 

„Miután elvitték, a másik hölggyel még beszélgettünk és megtudtam, hogy ő nem is ezzel a busszal akart jönni. Mondtam, hogy én sem, de örülök, hogy így történt, mert bele se merek gondolni, hogy mi lett volna szegény lánnyal, ha mi nem vagyunk a buszon” – zárta gondolatait Ildikó.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás