„Ünnep előtt otthon is kitakarítunk!" – kiosztották a fővárosiak Karácsonyt Budapest 150. születésnapján





Felrobbantotta az internetet a főpolgármester születésnapi invitálása: a budapestieket nem a rendezvény, sokkal inkább a kosz, a gyom és a kátyúk érdekelték.



Megosztás
Szerző: E.Zs.Z.
Létrehozva: 2023.08.27.
Módosítva: 2023.08.27.
budapesti fesztiválzenekar gyom Karácsony Gergely főpolgármester

„Ünnepek előtt otthon is alaposabban takarítunk! Mi lenne, ha a libsi gőg és igénytelenség most háttérbe szorulna, és kitakarítanák a fővárost?!” – kérdezte pikírten egy budapesti kommentelő a főpolgármestertől, aki éppen Budapest 150. születésnapjára készül. Karácsony Gergely ugyanis újra Facebookozott egy jót – ami sajnos a munkájának nagy részét ki is teszi… Megosztott egy posztot azzal, hogy mindenkit közös ünneplésre hív a Budapesti Fesztiválzenekarral, hiszen utóbbi ingyenes koncertet ad. A fővárosiak válaszoltak neki…

 

„Nem bír egy nap kampányszünetet sem tartani a Facebook-polgi…”

„150 év alatt sosem volt ilyen rossz kézben ez a gyönyörű főváros!” – írta egy hozzászóló. Egy másik azonnal rávágta: „Gyorsan lezárni BÁRMIT! Pikniket BÁRHOL! 😡😡😡😡😡”. Egy harmadik azt üzente Karácsonynak: „Majd akkor fogunk ünnepelni, ha foltozva lesznek a kátyúk és nem törnek ki az autók kerekei 🙏 Tarlóst vissza!” „Nem bír egy nap kampányszünetet sem tartani a Facebook-polgi…!” – vélekedett egy másik. Volt olyan baloldali szavazó, aki a csődközeli helyzettel példálózott:
„Erre van pénz, főpolgármester úr? Takarításra, gyomlálásra, köztéri kukákra, szemétszállításra és elemi dolgokra már nincs? Jah, emelni kell a BKK-jegyek árát is? Jah, és a vízét is? Mennyi pénzt kap évente a Budapesti Fesztiválzenekar? Csak a budapestiekre nincs pénz? Felháborító, pedig én Önre szavaztam…”

Az ünneplés, az ingyenes koncert jó dolog, de még jobb lenne, ha közben az allergiások nem tüsszögnének a gyomtenger miatt, az autó kereke nem törne ki a kátyúk miatt és nem térdig szemétben, büdös aluljárókban, koszos utcákon kellene közlekednünk. Ha már nem sikerült kitakarítani és rendbe tenni a fővárost a Sziget Fesztivál, az atlétikai világbajnokság és az ország születésnapja alkalmából, akkor legalább a saját 150. születésnapjára megérdemelne Budapest egy alapos nagytakarítást!

Budapest gyomtérképe Fotó: Metropol

 

A Metropol az olvasók segítségével elkészítette Budapest gyomtérképét

Lapunk sokszor beszámolt arról, hogy a fővárosiak mennyire gazdátlannak, koszosnak és gyomosnak találják Budapestet. Ezért indítottuk el a „Budapest a gyomok fővárosa!” elnevezésű pályázatunkat, bízva abban, hogy a főpolgármester végre kitakaríttatja a várost. Miután rengeteg olvasónk küldött be fotót szerte a városból, Karácsony gazoltatott is néhány helyen, de pár hét alatt nem lehet behozni több hónapnyi elmaradást. Mivel olvasóinknak nem volt nehéz dolga, hiszen szinte az összes kerületben derékig vagy embermagasságig ér a gyom, legyen az újonnan átadott bicikliút, buszmegálló, járda vagy árok; csak úgy dőltek a fényképek szerkesztőségünkhöz. A Metropol ezért megcsinálta a főváros gyomtérképét, ezen azokat a területeket ábrázoltuk, amelyeken egyenesen „gyomtengert” találni.

Köszönjük, Karácsony Gergely!

 

 

 

 

 

 





 





A dosszié további cikkei

Top hírek







Hírlevél-feliratkozás