Újabb támadás történt az Örs vezér terén, a kiérkező rendőrök is kaptak belőle





Nap mint nap erőszakos kéregetők miatt hangos az Örs vezér tere.



Megosztás
Szerző: F.I.
Létrehozva: 2023.08.01.
Örs vezér tér rendőrség támadás

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, Hurubán Richárd az április 22-én, a Keleti pályaudvarnál történt tömegbaleset egyik áldozata. Egy felelőtlen, jogosítvánnyal nem rendelkező sofőr ugyanis áthajtott a piroson, és elgázolt egy motoros ételfutárt, aki a 8E jelzésű busz elé sodródott. A buszvezető egy hatalmasat vészfékezett, aminek következtében többen megsebesültek a járművön utazók közül, köztük Ricsi is. A fiatal azóta is gyógyterápiára szorul. A legutóbbi orvosi vizsgálata előtt viszont újabb sokk érte, ugyanis megtámadták.

Ricsit cigizés közben támadta meg egy csöves – Fotó: Metropol

Ricsi éppen az Örs vezér terén várakozott a buszra, amikor egy lecsúszott kéregető megközelítette őt.

„Még körülbelül 10 percem volt a busz beérkezéséig, ezért rágyújtottam. Nyugtáztam is magamban, hogy ez az utolsó szálam, úgyhogy majd be kell mennem a legközelebbi dohányboltba. Ekkor lépett oda mellém ez a fazon, aki cigit kért. Miután mondtam, hogy ne haragudjon, sajnos ez az utolsó szál, azonnal dühbe gurult” – mesélte el lapunknak a történteket Ricsi, aki tudatta, hogy ezután az igénytelen alak azonnal elkezdett szitkozódni, majd megpróbálta megütni őt.

Éreztem a tömény alkoholszagot, amikor nekem jött. Többször is megpróbált megütni, de be volt lassulva, ezért könnyedén el tudtam hajolni az ütései elől. Sajnos köpködött is, amiket viszont már nem tudtam kikerülni

– részletezte a srác, aki egy idő után megelégelte a helyzetet, és rendőrt hívott. Ekkor viszont a támadó már meghátrált.

„Gondoltam, felhívom a rendőröket. Ha engem megtámadott, mi a garancia, hogy mást nem fog? Amikor hallotta, hogy kikkel beszélek, egyszerűen elsétált onnan. Én végig a vonalban maradtam a rendőrökkel, és követtem őt, hogy tudjam őket tájékoztatni, hova jöjjenek” – mondta.

A rendőrök pár percen belül meg is érkeztek. Amint kiszálltak az autóból, a kötekedő férfi velük is elkezdett ordibálni, majd végül őket is megtámadta.

A rendőrök megkértek, hogy menjek be velük a kőbányai rendőrkapitányságra. Mondtam nekik, hogy természetesen, viszont én épp orvosi vizsgálatra sietek. Felajánlották, hogy miután felvették a vallomásomat, elvisznek a kórházba

– emlékezett vissza. Ricsi ezután azonnal felhívta az orvosát, hogy tudassa vele, nem fog odaérni a megbeszélt időpontra.

Nagyon megértő volt. Mondta, hogy semmi baj, ma úgyis ő az ügyeletes orvos, és este 7-ig bent van. Menjek, amikor tudok

 – mesélte.

Miután végzett a rendőrségen, a járőrök betartották a szavukat, beültették Ricsit a rendőrautóba, és elvitték a kórházba.

Nem ez az első eset, hogy ilyen történik az Örs vezér terén. Szinte mindennapos. Sokan félnek lemenni az aluljáróba is

 – fejtette ki véleményét Ricsi.

Miután lapunk bemutatta rejtett kamerás felvételét, amelyen vélhetően egy koldusbanda „értekezlete” volt látható, rengeteg olvasónk levélben számolt be arról, hogy valóban sok az Örs vezér terén az erőszakosan kolduló ember, akiktől félnek. A cikkünk hatására a rendőrség is felfigyelt erre a sokakat érintő „jelenségre”, és most megemelt létszámmal razziázik a területen. Négy egység látja el a szolgálatot a nap 24 órájában: a X. és XIV. kerületi kapitányság járőrei, területi szervezetként pedig a Közrendvédelmi Főosztály, illetve a Készenléti Rendőrség egyenruhásai. 

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás