A Premier League sztárjának rokona volt a hős rendőr, aki elhunyt, miközben kimentett egy embert a vonatsínek közül





A hős rendőr az életét áldozta a hivatásáért.



Megosztás
Szerző: K.B.
Létrehozva: 2023.08.30.
Módosítva: 2023.08.30.
temetés hős rendőr vonatsín tragedia

Szívszorító hírek érkeztek Angliából. Egy 46 éves rendőrtiszt, Graham Saville őrmester ugyanis belehalt a sérüléseibe, miután elütötte egy vonat. Történt mindez azután, hogy a hős rendőr leugrott a sínek közé, és kiszabadított onnan egy embert, aki beszorult a vasúti pálya sínjei közé. Most kiderült, hogy az augusztus 24-én elhunyt tiszt a Premier League-ben futballozó Joe Worall nagybátyja volt. A védőjátékost annyira lesújtotta családtagja elvesztése, hogy maga alá temette a gyász.

A vonatsíneken lelte halálát a hős rendőrtiszt /Fotó: Metropol – Illusztráció

A kétgyermekes apuka, Graham a baldertoni pályaudvaron teljesített szolgálatot, amikor meglátta, hogy egy bajba került ember segítségért kiabál a vonatsínekről. Azonnal odarohant hozzá, és kimentette a vasúti pálya karmai közül, azonban ő már nem volt elég gyors, és eltalálta az érkező vonat. Súlyos sérüléseket szenvedett, kórházba szállították, de néhány nappal később belehalt a sérüléseibe. A családja és a Nottingham Forest védője gyűjtést szervezett Graham családjának, és a kitűzött 100 ezer dolláros limitből 90 ezer dollár néhány nap alatt meg is lett, így szép temetést tudtak rendezni a szolgálat közben elhunyt rokonuknak. 

Sir Mark Rowley, a helyi rendőrkapitány így tisztelgett kollégája előtt a temetés során:

Miközben ezt a beszédet mondom, tisztek egész sora van szolgálatban, és küzdenek meg azzal a veszéllyel, hogy elveszítsék az életüket, miközben másokét mentik meg. Eltántoríthatatlan hálával és csodálattal tekintek Graham és a tiszttársai áldozatára. Graham Saville őrmester megmutatta, hogy milyen, amikor egy egyenruhás a rendfenntartás legjavát bemutatja. Bátran és önzetlenül készen állt arra, hogy az életét kockáztassa azért, hogy megmentsen egy másikat. Méltán büszkék lehetünk a kollégánkra. Szolgálatát és áldozatát sosem fogjuk elfelejteni

– idézte a gyászoló rendőrkapitány szavait a DailyMail.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás