„Naponta kétszer kérik meg a kezem” – ebbe az afrikai országba költözött Helga, aki egy bárt nyitott





Hornung Helga HR-es karrierjét otthagyva nyitott bár-éttermet Zanzibáron, ezzel teljesen új életet kezdve Afrikában. A magyar vendéglátós vallja: néha kockázatot kell vállalni az álmainkért, hogy később ne bánjuk az elszalasztott alkalmat.



Megosztás
Szerző: KDR
Létrehozva: 2023.08.13.
Módosítva: 2023.08.29.
Zanzibár afrika étterem

Hornung Helga 18 éve foglalkozik toborzáskiválasztással, de egy ideje már kereste az utat az igazi kiteljesedés felé. Ez az út egészen Zanzibárig vezette, ahol egy barátnőjét látogatta meg tavaly, amikor beleszeretett a helybe. Eldöntötte: ő is itt akar élni, így felhagyott HR-es munkájával, és bár-éttermet nyitott az afrikai szigetcsoporton. 

Helga bár-éttermében mindig zajlik az élet 

„Minden porcikámban azt éreztem, hogy nekem itt a helyem”

Helga éve óta kereste azt a szerelemprojektet, amiben ki tud teljesedni, de azt maga sem gondolta volna, hogy ilyen messze fogja megtalálni. Mivel közel 10 évig vezetett egy gasztroblogot, és imád főzni, így nem meglepő, hogy végül a vendéglátásban találta meg magát.

Eredetileg pékséget szerettem volna nyitni otthon, de az élet másképp keverte a lapjaimat, amit egy cseppet sem bánok. Egy-egy projekten még most is dolgozom, de a bár-étterem vezetése tölti ki a mindennapjaim jelentős részét, Zanzibáron

– mesélt korábbi terveiről Helga, aki mostanra a Spicy Mama Beach Bar tulajdonosa lett, és bevallása szerint sosem tervezte, hogy külföldre költözik, de annyira magával ragadta a helyi életérzés, hogy minden porcikájában azt érezte, hogy neki ott a helye. 

„Híres vagyok az intuitív döntéseimről, és tudtam, hogy ha nem lépem meg, akkor bánni fogom”

– vallott a pillanatról, amikor beleszeretett Zanzibárba, majd májusban kiköltözött kutyájával, júliusban pedig meg is nyitotta a helyet.

Magával ragadott, ahogy a helyiek élik a mindennapjaikat. Sokan keményen dolgoznak, de a nap végén igazán tudják élvezni az életet, és mindig mosolyognak, kedvesek, segítenek, ha problémád van. Hatalmas kontraszt volt az első út után hazamenni, mindenki komor volt és rohant valahova

– mesélt a kinti élet szépségeiről Helga. 

Nincs is jobb, mint egy gyümölcsös koktél a tengerparton Helgánál

„Naponta legalább két házassági ajánlatot kapok”

A sok örömön és a gyönyörű környezeten kívül természetesen a kinti életnek megvan a maga hátránya is, például a lassabb és körülményesebb ügyintézés. Helga szerint azonban ha ezeket megszokja az ember és túljut az első sokkon, akkor beépülnek a megszokott mindennapokba.

Talán a kulturális különbségek okozzák a legnagyobb gondot. Fehér nőként számos helyzetben nehéz boldogulni, de vannak vicces szituációk is emiatt. Például naponta legalább két házassági ajánlatot kapok, mert még nincs fehér feleségük, vagy fel is ajánlják, hogy milyen szép cappuccino gyerekeink lehetnének

– árulta el az érdekes felkéréseket Helga, akit a faluban élő, tradíciót követő asszonyok csak „félmeztelen lánynak” hívnak, hiszen számukra szokatlan a lenge, nyári öltözet.

Helga azonban vette az akadályokat, és mostanra átlendült a nehézségeken is, így teljes értékűen tudja élvezni a kint töltött heteket. Ami nem is csoda, hiszen gyönyörű helyen, egy óceánparti nádtetős kis ingatlanból varázsolt bár-éttermet a turisták számára.

„Ez talán a sziget legnyugisabb része. Vakító fehér, finom homokos óceánpart, egészséges és finom ételek. Egyre több a turista is a környéken, sok a nagycsaládos, a francia, holland, német és dél-afrikai vendég, hozzánk is napról napra többen térnek be”

– mesélt a helyről a vendéglátós, aki vallja: mindent meg fog tenni, hogy sikerre vigye a helyet, mert teljes szívéből hiszi, hogy ez működni fog

Íme videónk:

 





 





Ezeket olvastad már?
"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás